promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gesztesi Károly sírjához kihívták a rendőröket – kiderült, miért
Borítókép:  Index
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gesztesi Károly özvegye nehezményezte, hogy valaki a család engedélye nélkül rendbe rakta néhai férje sírját, ezért kihívta a rendőrséget.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Molnár Anikó és barátnője rendbe rakta a januárban elhunyt Gesztesi Károly sírját, miután szembesültek azzal, hogy az szégyenteljes állapotban van. Mindenhol gaz, szemét volt, és láthatóan senki sem gondozta.

Anikó a közösségi oldalára is kiposztolta, hogy milyen volt a szépítés előtt, és után a színművész sírja; nagyon sokan támadták Gesztesi családját, hogy ennyire nem törődnek az ország Shrekjének végső nyughelyével.

De feltevődik a kérdés, hogy Molnár Anikóéknak egyáltalán joguk volt-e ahhoz, hogy a család engedélye nélkül változtatásokat végezzenek a síron? Gesztesi özvegye, Nikoletta szerint egyértelműen nincs, ezért bejelentést tett a budakalászi rendőrségen, akik aznap délután ki is érkeztek a helyszínre.

Mikor a Bors fotóriportere odaért a temetőbe, a rendőrök már a helyszínen voltak, és bár Nikoletta a bejelentés tényét elmondta, nyilatkozni nem kívánt az ügyben. Az özvegy állítólag azt sérelmezi, hogy valaki a család engedélye nélkül alakította át a sírt, valamint azt, hogy a Facebook-on megjelent bejegyzés indulatokat keltett a család ellen.

A Bors megkeresett egy szakértőt, hogy megtudják, milyen jogszabályok vonatkoznak a sírhely kezelésére.

„A sírhely felett rendelkező van, ez általában az a személy, aki megvásárolta a sírhelyet, így ő hozhat döntést a sírhellyel kapcsolatban. Alapesetben a rendelkező joga sírkövet állítani vagy bármilyen maradandó változást elvégezni a síremléken. Mindenkinek joga van a kegyeletgyakorláshoz. Ez azt jelenti, hogy vágott virágot, mécsest és koszorút is helyezhet a sírra, de ha elültet egy virágot, az már jogszerűtlen”

- mondta el a portálnak Gőcze Edit kegyeleti szakértő.

Egy megkérdezett ügyvéd szerint a feljelentés büntetőjogi következményeket nem fog maga után vonni, mivel sem rongálás, sem a sírhely meggyalázása nem történt meg, a virágültetésnek pedig nincs büntetőjogi következménye. Polgárjogi következményeket azonban már vonhat maga után, hogy Molnár Anikóék a tulajdonos tudta nélkül alakították át a sírt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás