Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A család nem érti, hogyan lehetett Bálint gazda koronavírus-fertőzött

A család nem érti, hogyan lehetett Bálint gazda koronavírus-fertőzött

Színes

A család nem érti, hogyan lehetett Bálint gazda koronavírus-fertőzött

Színes

TK 09:09

Bálint gazda egykori otthonának ajtaján egy piros karanténcédula virít.

Bő egy hete hagyott itt minket az ország első számú kertésze, Bálint György, azaz Bálint gazda. Néhány nappal később Bálint gazda özvegye, Récsey Antónia elmondta, képtelen vagyok felfogni, ami történt. Időre van szüksége a történtek feldolgozásához.

A Blikk vette észre, hogy Bálint gazda házának ajtaján piros karanténcetli van felragasztva, de sikerült elérniük az özvegy egyik közeli ismerősét, aki a következőket mondta:

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt. Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt”.

A lapnak megerősítette az ismerős, hogy Gyuri bácsit négy napig kezelték a siófoki kórházban, a harmadik napon csinálták meg a koronavírustesztet, amely negatív lett. Ekkor átszállították egy budapesti intézménybe, ahol szintén elvégezték a tesztet, ami szintén negatív lett. Amikor Bálint gazda kétoldali tüdőgyulladást kapott, akkor elvégezték a harmadikat is, és ez már kimutatta a vírust. Azonban az eredmény megérkezése előtt Bálint György meghalt.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Bálint gazda – ahogy portálunk is megírta – a veszélyhelyzet első percétől fogva önkéntes karanténban tartózkodott.

Bálint György felesége karanténban van, így a temetést el kellett halasztani. A szertartás nyilvános lesz, és július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben fogják megtartani.

Borítókép: az ország kertésze Bálint György, azaz Bálint gazda. Forrás: MTI/Czimbal György.