promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A család nem érti, hogyan lehetett Bálint gazda koronavírus-fertőzött
Borítókép:  az ország kertésze Bálint György, azaz Bálint gazda. Forrás: MTI/Czimbal György.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bálint gazda egykori otthonának ajtaján egy piros karanténcédula virít.

Bő egy hete hagyott itt minket az ország első számú kertésze, Bálint György, azaz Bálint gazda. Néhány nappal később Bálint gazda özvegye, Récsey Antónia elmondta, képtelen vagyok felfogni, ami történt. Időre van szüksége a történtek feldolgozásához.

A Blikk vette észre, hogy Bálint gazda házának ajtaján piros karanténcetli van felragasztva, de sikerült elérniük az özvegy egyik közeli ismerősét, aki a következőket mondta:

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt. Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt”.

A lapnak megerősítette az ismerős, hogy Gyuri bácsit négy napig kezelték a siófoki kórházban, a harmadik napon csinálták meg a koronavírustesztet, amely negatív lett. Ekkor átszállították egy budapesti intézménybe, ahol szintén elvégezték a tesztet, ami szintén negatív lett. Amikor Bálint gazda kétoldali tüdőgyulladást kapott, akkor elvégezték a harmadikat is, és ez már kimutatta a vírust. Azonban az eredmény megérkezése előtt Bálint György meghalt.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Bálint gazda – ahogy portálunk is megírta – a veszélyhelyzet első percétől fogva önkéntes karanténban tartózkodott.

Bálint György felesége karanténban van, így a temetést el kellett halasztani. A szertartás nyilvános lesz, és július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben fogják megtartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás