promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bálint gazda özvegye elárulta, mire vágyik
Borítókép:  zsido.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bálint gazda özvegye, Récsey Antónia elmondta, képtelen vagyok felfogni, ami történt. Időre van szüksége a történtek feldolgozásához.

Ahogy arról beszámoltunk, június 21-én este Bálint György Facebook-oldalára kikerült egy bejegyzés, amelyben ez állt:

„Bálint gazda ma este csöndben elment”.

Az ország kertészmérnöke 100 éves korában hunyt el. Halálhírét követően számtalan rajongó, ismert ember, barát búcsúzott az ország által csak Bálint gazdaként ismert Bálint Györgytől. Egy olyan ember távozott, aki sokakkal ismertette és szerettette meg a kertészkedést. Egy olyan ember, aki segítette az embereket, aki rendszeresen publikált több szaklapban és a Nők Lapjában, a Családi Lapban saját rovata is volt. Továbbá számos cikke, tanulmánya jelent meg természettudományi, kertészeti, mezőgazdasági és ismeretterjesztő folyóiratokban is.

Bálint gazda harmadik feleségét, Récsey Antóniát elérte a Ripost. Az özvegy azonban csak szűkszavúan nyilatkozott: 

„Képtelen vagyok felfogni, ami történt… Nem tudok még beszélni róla. Fel kell dolgoznom az elvesztését, amihez most időre van szükségem. Nem szeretnék mást, csak egyedül lenni…” – mondta.

A bulvárlap megszólaltatta Szabó József kertészmérnököt, a Főkert Zrt. egykori vezérigazgatóját is, aki épp Bálint György hatására lépett a pályára, egyúttal szoros barátságot ápolt Bálint gazdával. 

„Tíz éve ismerem személyesen, sűrűn beszéltünk. Utoljára ő hívott, érdeklődött, hogy vagyunk. A vírus miatt régen találkoztunk, éppen terveztem, hogy meglátogatom... Vasárnap este gyújtottam egy gyertyát és csak bámultam magam elé, rá gondolva. Nagyon sok szép közös emlékünk volt. Példás életet élt, hihetetlen akaraterő volt benne. Nem volt könnyű élete, de sose adta fel” – fogalmazott Szabó József.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás