promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos betegséggel küzd Vajna Tímea
Borítókép:  Blikk
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Súlyos betegségéről vallott Vajna Tímea, ami miatt rendszeresen orvosi kezelésekre kell járnia.

Andy Vajna özvegye jelenleg is egyedül és Los Angelesben. Bár hivatalosan nem szakított a párjával, Zoltánnal, ez már nem is egy boldog párkapcsolat, ami kettejük között van. Hogy mi is történt, arról nemrég Tímea beszélt.

Az özvegy a napokban keresett fel egy klinikát, ahol magas nyomású oxigénkabinban kezelték, hogy elegendő oxigénhez jussanak a szervei, ugyanis vérképzési problémája van.

„Sajnos, születésem óta egy elég ritka vérképzőszervi betegséggel küzdök. Béta thalassaemiám van, kevés vörösvérsejt termelődik, és azok is hamar szétesnek és elpusztulnak, ezzel a nagy nyomású kabinnal több oxigén tud jutni a szervekhez. Sokat segít a kezelés”

- írta az Instagram-oldalán Tímea, aki egy videót is megosztott a kezeléséről.

A Blikk megkeresett egy orvos szakértőt, aki elmondta, hogy ez egy igen kockázatos betegség.

„A thalassémiában szenvedők nagy része enyhe tünetet produkál, nekik nem kell kezelésekre járniuk. Ám súlyosabb esetben akár élethosszig tartó vérátömlesztésekre is szüksége lehet a betegnek. A transzfúzió viszont kockázatos, mert a szervezetben sok vas halmozódhat fel, rakódhat le a szervekben és a szívizomban is, ami szívelégtelenséghez, sőt akár halálhoz is vezethet. Nagyon súlyos tünetek esetekén csontvelő-átültetés és a lép sebészi eltávolítása jöhet szóba”

Vajna Tímeának nem ez az egyetlen betegsége, amivel születése óta meg kell küzdenie. Korábban elárulta, hogy farfekvéssel született, ami miatt rendszeres kezelésre kell járnia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás