promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Játék vége: 10 év után megtalálták Forrest Fenn eldugott kincsét
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Dan Dennis on Unsplash
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 89 éves Forrest Fenn egy évtizede rejtett el egy hatalmas értékű ládát a Sziklás-hegységben, és arra buzdította az embereket, hogy találják meg. Tíz évbe telt, de végül gazdaggá tett valakit a játék.

Forrest Fenn egy gazdag amerikai műgyűjtő, aki úgy gondolta 2010-ben, hogy feldobja egy kicsit az embereket, ezért elrejtett valahol a Sziklás-hegységben egy 9 kilós bronz ládát, amiben tíz kiló kincs lapult – aranyrögöktől kezdve, aranypénzeken és smaragdon, rubinon keresztül egészen a kínai jáde faragványokig, megközelítőleg egy-két millió dollár értékben.

A 24 írja a Sun cikke alapján, hogy Forrest Fenn mindössze annyit árult el a lelkes vadászoknak, hogy a csillagok alatt, buja növényzetbe rejtette a kincset, de azt azért még megsúgta, hogy az önéletrajzi könyvében szerepel egy vers, amiben van utalás a helyszínre. Az volt a célja ezzel a játékkal, hogy kirobbantsa a lusta embereket a kanapéról, és egy kis izgalommal lássa el a kalandvágyókat.

Az utóbbi tíz évben rengetegen megpróbálták rátenni a kezüket az értékes kincsre, de eddig senki sem járt sikerrel. Ráadásul páran még a hatóságokkal is összetűzésbe kerültek, és minimum öt olyan ember is van, akik eltűntek a kincsvadászat során, és azóta sem találták meg őket.

Most viszont Forrest Fenn bejelentette, hogy végre megvan a győztes, ugyanis valaki fényképes bizonyítékkal igazolta, hogy megtalálta a ládát.

Azt viszont titokban tartják, hogy pontosan hol is volt a kincs, és ki a szerencsés, újdonsült milliomos. Arról még nincs hír, hogy lesz-e folytatása a dolognak, de az biztos, hogy nagyon érdekes ötlet volt elindítani ezt a játékot, és a gondok mellett azért rengeteg izgalmat is okozott a kalandoroknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás