promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barátok közt egykori sztárja elmondta, hogy mire költötte a támogatást
Borítókép:  R. Kárpáti Péter és lánya, R. Kárpáti Rebeka. Forrás: velvet.hu.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

R. Kárpáti Péter úgy érezte, hogy meg kell magyaráznia, hogy mire költötte el azt a pénzbeli támogatást, aminek odaítélése nagy port kavart.

Még javában dübörgött a koronavírus-járvány, amikor az EJI és az Artisjus arról döntött, hogy a nehéz anyagi helyzetbe került előadók és szerzők megsegítésére rendkívüli szociális támogatásokat biztosított.

Majka volt az első előadó, aki kiakadt azon, hogy vannak olyan népszerű zenészek, színészek és művészek, akik forintokért kuncsorognak.

Lovasi András, az elismert zenész is szórt kért, ám az ő véleménye szerint igenis vannak olyan előadóművészek, akik számára ez a támogatás nélkülözhetetlen anyagi segítséget jelent. Majka erre is reagált:

Mindeközben az Index birtokába került a lista, amit az EJI nem akart közétenni a weboldalán. Itt az olvasható, hogy egyéni elbírálás után döntöttek arról, hogy mennyi pénzt utalnak:

  • R. Kárpáti Péter, Terecskei Rita, Törőcsik Franciska, Vásáry André, Vitáris Iván (72 ezer forint),
  • Falusi Mariann, Ihos József, MC Hawer, Nyertes Zsuzsa, Pokorny Lia, Rekop György (88 ezer forint),
  • Kálloy Molnár Péter, Laár András, LL Junior, Xantus Barbara (96 ezer forint),
  • Győzike (112 ezer forint).

A listában ott található R. Kárpáti Péter színész neve is, aki portálunknak küldött levelében megírta, hogy ő mire költötte a támogatást. Az írást változtatás nélkül közöljük:

„Nem különösebb szokásom sárdobálós hiszterizálásokra reflektálni; nem engedem meg magamnak az egyoldalú kinyilatkoztatások luxusát. Most sem teszem. S különösképp nem szokásom jótékonysági dolgaimat megszellőztetni – nem olyan ember vagyok. Mivel viszont az EJI segélyezés kapcsán a nevem felbukkant – többek között – az önök cikkében is, így azt gondolom, nem árt tudni az olvasónak, a kapott támogatás további útját is! 
Lényegre térve, ezúton is szeretném megköszönni az Előadóművészi Jogvédő Iroda pénzbeli támogatását! A segítségükkel megvalósíthattam jótékonysági gondolataimat! És ez nagyszerű dolog!
Történt ugyanis, hogy – meglepetésemre, és nagy örömömre – rengeteg általános iskola és pedagógus keresett meg az országból; mondanék-e fel tananyaghoz kapcsolódó verset, novellát, irodalmat. Mondtam, boldogan, de nekem otthon nincsenek meg az ehhez szükséges technikai feltételeim… És akkor jött az EJI támogatási lehetőség! Gondoltam, adni jó; ám közösen adni mégjobb!
ikerült beszereznem egy jóminőségű hangtechnikai eszközt, s immár ennek segítségével virtuálisan juttathattam/juttathatom el Mórát, Adyt, Karinthyt, Kosztolányit, Petőfit, József Attilát az iskolásokhoz, bízva abban, hogy segítség lesz a tananyaghoz! (e felajánlásom a vírus utáni időkre is áll!)
Köszönet. Hála. Szeretés!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás