promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden szóért kár, ha megnézed ezt a videót – jól fogsz mulatni!
Borítókép:  Th National
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi sülhet ki a vírus okozta társadalmi távolságtartás, az emberi leleményesség és az internet adta lehetőségek szövevényes találkájából? A legmenőbb netes kihívás.

A kezdeményezés több frontvonalon is megindult világszerte. A Los Angeles-i Getty Múzeum a nagyközönséget invitálta egy kis kreatív játékra. Így nem is véletlen, hogy a kihívás a Getty Museum Challange névre hallgat. Persze az ötlet futótűzként terjedt.

Például Skóciában egy Dawn Ure névre hallgató tanár kezdte el szinte ugyanezt: a diákjait ösztönözte egy kis mókára, házi feladatba csomagolva, hogy a nebulók áldozzanak kicsit a művészet oltárán.

A cél minden esetben egy és ugyanaz: életre kelteni a művészetet otthon, a négy fal között. A kihívás sarkalatos pontja, hogy a résztvevő a sajátos látásmódjára alapozva újraalkosson egy ismert, híres művészi alkotást, például egy festményt.

Az újraalkotás szigorú alapfeltétele, hogy csak a házban fellelhető eszközök hívhatók segítségül a próbatétel kivitelezése során.

Az alapfeltétel alól a házi kedvencek sem voltak kivételek, de tényleg csak a képzelőerő szabott határt a kreatív megoldásoknak, így sok esetben az eredmény igazán mulatságosra sikeredett. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás