promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többször is bántalmazta, mégis szívből szerette Szilágyi István a fiát
Borítókép:  Kaposvár Most
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész országot megrendítette a tragikus hír, hogy a 82 éves Szilágyi Istvánt, akit sokan csak Lópici Gáspárként ismertek, saját fia gyilkolhatta meg.

A Ripost értesült róla, hogy a budapest rendőrséget 2020. május 3-án kora reggel riasztották az egyik XVII. kerületi utcába, ahol egy férfi az édesapját bántalmazza. Mint kiderült, Szilágyi Istvánról és 49 éves fiáról volt szó.

A színművész egész életében védte és szerette a fiát, még akkor is, mikor a bántalmazások miatt korábban kórházba került. Szilágyi Istvánnak nem adatott meg a gondtalan öregkor, rákoscsabai otthonukban nyomorúságosan éltek, közben a kilakoltatás fenyegette őket, hiszen 25 milliós bankhitel terhe nyomta a vállukat. Ráadásul együtt élt a fiával, aki nem először emelt kezet édesapjára.

Mikor 2016-ban egy ostorszíjjal verte meg őt, István akkor is azt mondta, hogy a fia csal véletlenül ütötte meg.

„Úgy voltam vele, hogy inkább velem verekedjen, rajtam vezesse le a dühét, mint máson… Biztos, hogy van oka a nézeteltérésünknek, és ebben mind a ketten hibásak vagyunk. Úgy érzem, ezeket én váltom ki. Én is ember vagyok, én is hibás vagyok. Biztos, mert engedtem neki, hogy korábban lehülyézzen. Összevert a fiam, de hazavárom”

- mondta akkor Szilágyi István a Blikknek.

Péter akkor hét hónapot ült előzetesben, akit végül a bíróság súlyos testisértésért két év felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélte.

„Végre túl vagyunk rajta, hála az égnek, de ez az egész szörnyűség hiába volt, hiszen a fiam nem bántott, félreértett mindenki”

Szilágyi István könnyeivel küszködve, atyai öleléssel várta akkor haza a fiát, de a terror tovább folytatódott, és végül tragédiával végződött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás