Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lopták? Meglepő tények Az oroszlánkirályról

Lopták? Meglepő tények Az oroszlánkirályról

Színes

Lopták? Meglepő tények Az oroszlánkirályról

Színes

CST 21:21

Mindenki kedvenc oroszlánjának története hatalmas sikert aratott világszerte a kilencvenes években. Most leporoljuk Az oroszlánkirály eredeti, 1994-es verzióját, hogy egy-két izgalmas infóval gazdagítsunk titeket.

Az oroszlánkirály volt az első olyan Disney animációs film, amely egy teljesen eredeti történetet tárt a nagyközönség elé. A mese nem adaptáció, nincs semmiféle irodalmi előképe. Ezt az állítást ugyan elismerik, bár sokan vitatják, hiszen a történet nem előzmények nélküli, számos kulturális réteget rejt. Egyrészt egyesek úgy vélik, hogy Szimba családi drámája ihletet merít a Hamlet szövevényes cselekményéből.

Másrészt pedig sokan a hatvanas években nagy népszerűségnek örvendő Kimba, a fehér oroszlán történetét is felfedezni vélik a Disney meséjében.

Az eredeti és legelső még finomításra váró forgatókönyv szerint Zordon egy magányos, a csapattól független oroszlánként vonult volna be a hatalmi játszmába. A mindentudó bölcs majmot, Rafikit pedig első körben gepárdként képzelte el az író. Timon és Pumba, a két jóbarát pedig már a kezdetektől Szimba baráti körében díszelegtek volna. 

A Hakuna Matata életbölcselet szintén nem szerepelt az eredeti forgatókönyvben. Első körben egy másik dal, az Ő mindent elkészített című szerepelt. A stáb tagjai azonban úgy gondolták, hogy a nóta nem volt annyira erős. Nem volt képes meggyőzni mindenkit arról, hogy rovarokat és bogarakat enni jó dolog. A híres mottó a Hakuna Matata egy kutatócsoport révén került képbe, akik épp visszatértek egy afrikai utazásból. Ugye micsoda szerencse?

A Disneynek a mese bemutatása után meggyűlt a baja a Hiénakutatók Szövetségével. A dögevők negatív ábrázolása és a karakterek rágalmazása miatt a stúdió nyakába szakadt egy kisebb per is.

Végül hoztunk egy izgalmas videót Az oroszlánkirályban tobzódó „easter egg”-ek leleplezéséről, melyek esetleg elkerülték a figyelmeteket, hiába láttátok már százszor a mozit.