promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Harry Potter írónője egy légzésgyakorlattal győzte le a koronavírust?
Borítókép:  J. K. Rowling / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

J. K. Rowling úgy gondolja, hogy elkapta a koronavírust, de egy különleges légzéstechnikának köszönhetően sikerült legyőznie azt.

Az 54 éves írónő, J. K. Rowling alkotta meg Harry Potter csodálatos varázs-univerzumát, amivel rengeteg pénzt keres ebben a pillanatban is, viszont úgy néz ki, hogy az önkéntes karanténban kezdenek egy kicsit összekavarodni a gondolatai, hiszen elég furcsa dolgot osztott meg a követőivel.

Az elég élénk fantáziával rendelkező mesélő már nem egyszer írt nagy port kavaró sorokat Twitteren, de a DailyMail értesülései alapján a mostani koronavírus-járvány alatt igazán kitett magáért, bár valószínűleg legbelül csak jót akart:

J. K. Rowling azt állítja, hogy rendelkezett a koronavírus minden tünetével, és mindössze két hét alatt sikerült neki egy különleges légzésgyakorlat segítségével meggyógyulnia.

Igaz, állítása szerint nem volt orvosnál, szóval közel sem biztos, hogy koronavírusos volt, de azt javasolja mindenkinek, hogy ők is csinálják ezt az orvos által támogatott légzésgyakorlatot:

Ötször vegyünk mély levegőt, tartsuk bent 5 másodpercig, majd a hatodiknál tegyük a szánk elé a kezünket, és köhögjünk egy nagyot. Ezt csináljuk meg kétszer, majd feküdjünk a hasunkra, rakjunk magunk elé egy párnát, és 10 percen keresztül lassú, mély lélegzetvétellel folytassuk.

J. K. Rowling erre, a már szinte varázslatnak tűnő módszerre esküszik, és természetesen semmilyen alapunk nincs azt hinni, hogy bármilyen szinten is használ, hiszen az írónő nem vett igénybe orvosi ellátást, és még a konkrét tüneteit sem ismertette. Elég nagy felelőtlenség követők millióinak hamis reményt adni egy ilyen megterhelő időszakban, szóval az embereket rendesen megosztotta a kiírás.

Az biztos, hogy nem célszerű a koronavírus tüneteivel magunkat diagnosztizálnunk, hanem inkább hívjuk fel az orvosunkat, és hallgassunk az ő tanácsaira. Ettől függetlenül lehet, hogy valakinek jól fog még jönni ez a légzésgyakorlat, de nem valószínű, hogy ez a várva várt koronavírus-gyógymód.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás