promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elsőként tiltották ki a rádióból a Három kívánság atyját, Dévényi Tibi bácsit
Borítókép:  Dévényi Tibi bácsi. Forrás: index.hu.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány idején a 73 éves Dévényi Tibi bácsi sem gyakorolhatja hivatását, hiszen a legveszélyeztetettebb csoportba tartozik.

Két hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy egy átlagos napot alapul véve országosan a (Dévényi Tibi bácsi nevével fémjelzett) Retro rádió a leghallgatottabb 1,7 millió fővel, melyet a Petőfi rádió 1,2 millió fővel, majd a Kossuth rádió 1,1 milliós hallgatottsággal követ a sorban.

Tibi bácsi még napjainkban is vezetné legendás műsorát a Három kívánságot, ha a koronavírus-járvány nem tombolnak a világban. Életkora miatt ő is a veszélyeztetett csoportba tartozik, így most otthonában tölti a mindennapokat. Ennek apropóján kereste meg az örökifjú lemezlovast a Blikk:

„Elsőként tiltottak ki, de megértem, hiszen sajnos én is a veszélyeztetett életkorban vagyok, így 74 évesen. Igaz, szívesen csinálnám a Három kívánság című műsort tovább, de a koncepciója miatt lehetetlen itthonról összerakni, hiszen hallgatókat kapcsolok be, kötök össze sztárokkal, élőben megy a beszélgetés. Ezt nem lehet home office-ban, stúdió nélkül. Kell a humor persze, hogy az ember átvészelje ezt az időszakot, de lehet, hogy a hallgatóknak, akik közül sokan mindennapos gondokkal küzdenek vagy meg vannak ijedve a helyzet miatt, nem esne jól. Én is rettentően ijesztőnek találom ezt az egészet, a legrosszabb benne a bizonytalanság.”

Ezekben a nehéz időkben duplán szomorú a lemezlovas, hiszen a karantén mellett fiaival, Dani és Máté, sem találkozhat:

„Segítenek, amiben csak tudnak, de csak a kulcslyukon keresztül látom őket, ha hoznak valamit. Telefonon ugyan mind a kettejükkel aktív kapcsolatban vagyok, de két hete nem találkoztam velük.”

Mindezek ellenére rengeteg ideje szabadult fel, így finomabbnál finomabb dolgokat főz, olvas, rendezgeti a dolgait, valamint sok időt tud együtt tölteni kedvesével, Beácskával:

„Annyira örül nekem, hogy tegnap meg is csinálta a kedvencemet, a madártejet.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás