promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Toplista: Dévényi Tibi bácsiék lenyomták Sebestyén Balázsékat
Borítókép:  Dévényi Tibi bácsi. Forrás: origo.hu.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy átlagos napot alapul véve országosan a (Dévényi Tibi bácsi nevével fémjelzett) Retro rádió a leghallgatottabb 1,7 millió fővel, melyet a Petőfi rádió 1,2 millió fővel, majd a Kossuth rádió 1,1 milliós hallgatottsággal követ a sorban – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján.

A közlemény szerint egymillió körüli napi elérése van a (Sebestyén Balázzsal és műsorával fémjelzett) Rádió 1-nek, a Dankó rádiónak pedig 198 ezer hallgatója van. A Bartók rádiót 58 ezren hallgatják naponta, majd az InfoRádió következik 45 ezres, valamint a Jazzy 39 ezres napi hallgatótáborral. A Tilos Rádió 11 ezer, a Duna World 9 ezer főhöz ér el naponta országosan.

A fővárosban az átlagos napi hallgatottságban vezető adók a Retro Rádió (218 ezer fő) és a Rádió 1 (213 ezer fő), melyeket a Kossuth rádió követ 158 ezer fős hallgatótáborral. A Petőfi rádió 126 ezer, az InfoRádió 26 ezer embert ér el Budapesten. A Jazzy Rádiónak 22 ezer fős, a Dankó rádiónak 16 ezer fős, a Bartók rádiónak pedig 15 ezer fős a hallgatótábora. Tízezer főnél kevesebben kapcsolnak a Tilos Rádióra (8 ezer fő) és a Spirit FM-re (ezer fő).

A hallgatottsági adatokból kiderül az is, hogy tavaly, az utolsó negyedévben a rádiókat országosan naponta 5,5 millióan, míg hetente 7,2 millióan hallgatták a legalább 15 évesek körében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás