promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alkoholmentes fertőtlenítőt kapnak a rabok, nehogy piát készítsenek belőle
Borítókép:  Illusztráció / unsplash.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Írországban még a koronavírus-járvány sem elég ahhoz, hogy engedjenek egy kicsit a szigorításokon.

A COVID-19 globális megjelenése a legtöbb ember szívébe félelmet helyezett; nagyon sokan pánikolnak, nehogy elkapják a betegséget, vagy esetleg tovább adják másnak. Tömegek vásárolják fel az élelmiszert, kézfertőtlenítőt és még a WC-papírt is.

A legtöbben azt tanácsolják, hogy maradjunk otthon, kerüljük a tömeget, folyamatosan mossunk kezet szappannal, illetve fertőtlenítsünk. De esetenként a szoros bezártság elkerülhetetlen, ilyen például a börtön.

Ezekben az intézményekben nagyobb a veszélye annak, hogy mindenkit megfertőz a koronavírus, ami még a külvilágban is félelmetesen gyorsan terjed, hiszen világszerte már több mint 220 ezer betegről beszélhetünk.

A NewsWeek szerint viszont vannak olyan helyek, ahol még ebben a válsághelyzetben sem engednek a szigorú szabályokból:

Írországban például nem adnak alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt a raboknak, és az is kiderült, hogy miért.

2014-ben vezették be a tiltást, miután a fegyencek fogták magukat, és kézfertőtlenítőt, illetve gyógyszereket felhasználva alkoholtartalmú italt készítettek maguknak, amit a külföldi szlengben úgy hívnak, hogy:

Moonshine, ami szabad fordításban holdragyogást jelent.

Ugyan alkoholmentes fertőtlenítőt kapnak bent az emberek, de az nem elég egy esetleges járvány kitörésének a megfékezéséhez. A helyi rendszer kijelentette, hogy nem fogják enyhíteni a szigorítást, szóval a rabok hiába várnak arra, hogy hatékonyabb kézfertőtlenítőt kapjanak, így szinte elkerülhetetlen a baj.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás