promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus-pánik: kilopták a WC-papírt egy vak vásárló kosarából
Borítókép:  Illusztráció / unsplash.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A boltok üres polcainak látványánál már csak az rémisztőbb, amire az emberek képesek, ha pánikolnak.

A mindössze hetekkel ezelőtt kirobbant koronavírus-járvány sokakra negatív hatással van, hiszen a félelem miatt többen is megrohamozták a boltokat. Már Magyarországon is rengeteg helyen felvásárolták az alapvető élelmiszereket, és számtalan olyan üzlet is van, ahol a WC-papír ürült ki a polcokról.

Az emberek fel akarnak készülni az esetleges lezárásokra és a karanténra, ezért bevásárolnak mindenből, amiből csak lehet. A járvány miatt kialakult pánik szinte az egész világot elérte, a Mirror szerint például Ausztráliában egyesek már embertelen dolgokra is képesek.

Egy Casey Hyde nevű nő hívta fel a figyelmet arra, hogy nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak a vakok és a gyengénlátók, ugyanis nem elég, hogy nehezen jutnak el az üzletekbe, és problémás számukra a bevásárlás, de volt olyan eset is, hogy:

egy vak nő kosarából a boltban csak úgy kilopták a WC-papírt.

A kialakult helyzet természetesen sokakat felháborít, emiatt most több helyi bolt is a hivatalos nyitás előtt egy órával beengedi a hátrányos helyzetűeket, hogy esélyt kapjanak a szükséges dolgok beszerzésére.

Emellett bevezettek vásárlási limiteket is, hogy ne lehessen mások elől elvenni, és felhalmozni a termékeket, így nagy eséllyel elkerülhető a pánik miatt kialakult áruhiány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás