Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus: Japánban megátkozzák, aki WC-papírt lop

Koronavírus: Japánban megátkozzák, aki WC-papírt lop

Színes

Koronavírus: Japánban megátkozzák, aki WC-papírt lop

Színes

Toronicza Péter 19:49

Tovább folytatódik a toalett-papír őrület. Íme a második legviccesebb helyzet az ausztrálok után.

Itthon is beindult a koronavírus elleni védekezés. Ugyebár a kormány intézkedéseire nem azért van szükség, mert rengeteg fertőzött van nálunk, hanem a megelőzés miatt. Pontokba össze is szedtük, hogy mi az a 12 rendkívüli rendelet, ami kicsit felforgathatja a mindennapjainkat.

Közben Ausztráliában elszabadult a helyzet, és elkezdtek pánikvásárolni az emberek. A legjobban fogyó termék nem a kézfertőtlenítő, vagy a konzerv volt, hanem a WC-papír. Már bocsánat, hogy én viccesnek írtam le a helyzetet, de hát az ausztrálok többsége is annak tartotta. Odáig süllyedtek egyesek, hogy a boltban kezdtek el szó szerint verekedni a toalett-papírért. A poénok persze pörögtek emiatt. Az NT News például nyolc extra oldalt adott hozzá a nyomtatott verziójához, amit WC-papírként lehet használni.

Közben kiderült, hogy a Japánoknál is toalett-papír krízis van. Persze ők nem rántanak ezért szamurájkardot, hanem feltalálják magukat, vagyis ellopják a nyilvános mellékhelyiségekből.

Mink Itachibe egy boltban dolgozik, és neki is feltűnt, hogy egy csomó toalett-papír tűnik el a mosdóból. Erre ő az egyik lehető legjapánosabb megoldást találta ki.

Azt tudni kell a japánokról, hogy őrülten babonásak, szóval Mink úgy döntött, hogy kitesz a WC-papírok mellé egy afféle átkot. Az ő kultúrájukban a szem azt jelenti, hogy figyeli őket valaki, az alatta lévő írás pedig arra utal, hogy egy éhes szörny levadássza és felfalja a tolvajokat.

Először csak viccnek szánta, de bejött, mivel annyira fél mindenki a rontástól, hogy inkább nem visz el egy darab WC-papírt sem. Remélem, azért használni még merik. Hát, az ausztráloknál ez nem igazán működne. Ők szerintem még a rontást is hazavinnék extrának.

Borítókép: Philip FONG / AFP