Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így ne fertőtleníts pénzt a koronavírus láz alatt

Így ne fertőtleníts pénzt a koronavírus láz alatt

Színes

Így ne fertőtleníts pénzt a koronavírus láz alatt

Színes

Toronicza Péter 07:37

Például ne tedd be a mikróba, ahogy azt a kínai hölgyike csinálta.

Annyit mondogatta édesanyám, hogy a pénzfogdosás után mindig mossak kezet, hogy már komolyan rossz érzésem van, ha nem teszem. Ez is amúgy a helyes, és semmiképpen ne tegyétek azt, mint amit Peter a Family Guyban, vagyis ne nyúljatok utána a szemetekhez.

A koronavírus közben már mindenkit kezd megbolondítani egy kicsit. Megy a felesleges pánikkeltés, de legalább kapunk vicces történeteket. Mostanság már inkább az a randizós szöveg üthet, hogy:

„Van egy csomó konzervem, meg 5 kilogramm cukrom, feljössz?”

Kínából is érkeznek a felfoghatatlan sztorik, a friss legjobbak között pedig ott van az, hogy egy nő úgy akarta feltőtleníteni a pénzét, hogy azt betette a mikrohullámú sütőbe. A papírpénz természetesen lángra kapott a művelet közben, így Li Li 3125 jüant, vagyis 135 ezer forintot perzselt meg. (Ha dollárban számolnánk. akkor 180 ezer.)

Ha követné a híreket, akkor tudná, hogy a kínai bankok ultraibolya fénnyel és hőkezeléssel folyamatosan fertőtlenítik a bankjegyeket. Ennél többet otthon nagyon nem lehet tenni, csak amit fent írtam: tartsuk elzárva, mossunk utána mindig kezet, és a többi.

A grill-party után pánikba esve rohant a helyi bankba, ahol óriási mázlija volt: az alkalmazottak ki tudták válogatni a bankjegyeket, és be is tudták váltani mindet, persze rengeteg munkával. Li Li közben a pénzt is fertőtlenítette, ha úgy vesszük, mert teljesen friss bankókat kapott vissza.

Borítókép: STR / AFP