promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ez túl gyorsan történt” – megszólalt Csukás István alkotótársa
Borítókép:  MTI
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Semmi nem utalt arra, hogy máris mennie kell” – mesélte Csukás István szomszédja. Alkotótársa pedig arról beszélt, hogy csalódott, hogy a művész nem érhette meg a Süsü-bábfilm bemutatóját.

„Semmi nem utalt arra, hogy máris mennie kell. Feleségemmel együtt nagyon megrendültünk. Régi szomszédok vagyunk... voltunk. Negyven éve egy időben költöztünk be ide”

mesélte a Blikknek Angyalos Géza, aki a február 24-én elhunyt Csukás István szomszédja. Mint mondta: Csukás annyira megörült annak, hogy Süsü-bábfilmet terveznek, hogy még a balatoni nyaralását is kihagyta.

A nemzet művészének alkotótársa, Szent-Andrássy Imre arról beszélt, hogy túl gyorsan történt minden és csalódott amiatt, hogy a művész nem érhette meg a bemutatót.

„Három éve megy ez a türelemjáték, és ez sok idő, főleg, ha valaki nyolcvanesztendős. Hiába rendelte meg ugyanis a tévé, a sorozatot pályázati pénzből kell készíteni, azt pedig csak a múlt héten írták ki. Amikor Pista már öntudatlanul feküdt a kórházban, ahogy arról most értesültem”

– mondta. De ami a legnehezebb számára, hogy bábfilm felvételénél már nem lesz ott Csukás István:

„Ezt neki kellett volna csinálni. Ez így már nem lesz ugyanolyan. Nagyon remélem, az utolsó művét valahogy meg tudjuk csinálni.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás