promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bodrogi Gyula így állítana emléket Csukás Istvánnak
Borítókép:  BlikkRúzs
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzet Színésze már csak egy feltétellel vállalja el újra Süsüt.

Alig néhány órája, hogy az Újszínház a Facebook-oldalán közölte a tragikus hírt, hogy 84. életévében elhunyt Csukás István, akinek olyan örökzöld meséket köszönhetünk, mint a Pom-pom, a Süsü, a Nagy Ho-ho-ho-horgász, vagy a Mirr-Murr.

Hirtelen halála miatt a közmédia csatornáin műsorváltozás várható: a Duna Televízió 21.30-tól a Keménykalap és krumpliorr című filmet adja. Az M2 csatorna egy Pom pom-epizóddal emlékezik 20.00 órától. Az M5 csatorna 19.30-tól, a Kossuth Rádió 21.30-tól ismétel meg egy portrébeszélgetést Csukás Istvánnal. A Kossuthon egész héten az író meséi lesznek hallhatók a 19.20-as mesesávban.

Bodrogi Gyula az AcNews-nak beszélt először, miután értesült Csukás István haláláról:

„Nagyon váratlanul ért a halála. Az élet véges, tudja ezt az ember, de amikor bekövetkezik, mégse akarja elhinni. Olyan kultikussá vált hősöket alkotott, akik bearanyozták a gyerekek életét. Olyan sorozatok születtek az írásai nyomán, amikből nagyon kevés van. Hiába készül évente több száz mese, ritka az olyan, amin generációk nőnek fel. Csukás István figurái, és kalandjaik, egyszerűen belemosódnak az emberi lelkekbe, kitörölhetetlenül. Csukás Pisti meselélek volt, egy igazi csuda, mindig mosolygott. Sok-sok gyermekeknek szánt meséje volt, és mindegyik sikeres volt, és a Süsü még ezek közül is kiemelkedett. Olyan jó volt belebújni a bőrébe, olyankor én is mindig újra gyermek voltam. Jól szórakoztunk mindig a tévéfelvételek közben, de akkor még eszünkbe sem jutott, hogy ez mekkora sikertörténet lesz. Engem mai napig sokan megállítanak, hogy megköszönjék Süsüt, pedig én csak a hangomat adtam neki, Csukás Istvánnak köszönhető.”

Mint ahogy arról mi is hírt, adtunk, Süsü, az egyfejű sárkány hamarosan visszatér a képernyőkre. Az új epizódokról az író a következőket mondta:

„Sokáig gondolkodtunk, de végül megszületett az ötlet, hogy Süsüt a mai kor gyermekei is megismerjék, miközben a korábbi generációknak is örömet szerzünk. Annyit elárulhatok, hogy az epizódok vázlata kész, a költségvetés összeállt, talán év végére kész is lehetnek az epizódok. Ugyanúgy bábtechnikával dolgozunk. Az első részben Süsü ellátogat az emberek földjére, a másodikban összeházasodik és megszületik a gyermeke, Süsüke, aki a harmadik epizódban a sárkányok és emberek földje után az űr­be is ellátogat.”

Az persze természetes, hogy az egyfejű sárkánynak ezúttal is Bodrogi Gyula kölcsönözze a hangját, aki eddig is örömmel állt a projekt mellé, most viszont kikötött egy feltételt. Azt mondta, csak akkor hajlandó újra Süsü hangját adni, ha senki sem nyúl hozzá Csukás István történeteihez:

„Az biztos, csak akkor vállalom, ha nem nyúlna hozzá más, ha úgy marad, ahogy Pista elképzelte. Akkor viszont szívesen, ezzel állítanék emléket ennek a tiszta embernek!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás