promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Karcsi pótolhatatlan” – Németh Kristóf vette át Gesztesi szerepét
Borítókép:  Lokál
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A miniszter félrelép című darabban Németh Kristóf vette át Gesztesi Károly szerepét.

Ez év január 4-én elhunyt Gesztesi Károly hatalmas űrt hagyott maga után. Pótolni ugyan nem lehet, de egyes színházi darabokban meg kellett oldani a helyettesítését. A miniszter félrelép című alkotásban Németh Kristóf vette át a szerepét, s mint mondta, ez egyáltalán nem volt egyszerű. A Blikk a darab főpróbáján járt, ahol váltott pár szót Németh Kristóffal és a Fórum Színház igazgatójával, Beleznay Endrével.

„Mintha most eszméltem volna rá, hogy Karcsi már nincsen és hogy ez mennyire felfoghatatlan. Karcsi alakítása annyira egyedi és magával ragadó volt, hogy amikor a szöveget mondom, az ő hanglejtését is hallom. Amikor Karcsi a jelenet végén kisétált, a hullát játszó színész utána kiáltott: »Még egy Shreket!« Most a főpróbán már azt kiáltotta: »még egy kis mesét«, és ez a pillanat hirtelen nagyon nehéz lett. Nem is tudtuk folytatni, mindenkinek könny szökött a szemébe”

– mesélte Németh.

[[c2]] 

Mint Németh Kristóf hozzátette, egyszerre akarja magát adni és Gesztesi Károly előtt tisztelegni.

„Azt gondolom, Karcsi pótolhatalan. Mi színészek a lelkünkkel dolgozunk, és erre a helyzetre mentálisan fel vagyok készülve, de nem tudom, a nézők hogy fogják bírni a tragédia fájdalmának és a kacagás lelki állapotának kettősségét”

– ezt már a Fórum Színház igazgatója mondta. Beleznay Endre arról is beszélt, hogy az új miniszternek, Németh Kristófnak más a dinamikája, és vele kicsit megváltozott a darab, mert szövegrészeket is visszahozott, amelyek kikoptak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás