promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Gesztesi Károly
Borítókép:  Gesztesi Károly. Forrás: lokal.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Autójában lett rosszul Gesztesi Károly.

Értesülésünk szerint tragikus hirtelenséggel meghalt Gesztesi Károly színművész.

Az információkat a Blikk is megerősítette. A portál szerint 

„az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel. A baleset helyszínén megjelent Gesztesi Károly szintén színművész fia, Máté.”

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Gesztesi Károlyt Tóth Károly néven anyakönyvezték, 1963. április 16-án, Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után, két évig, 1988-90 között a Thália Színház tagja volt, majd néhány hónapra Hollandiába utazott, majd visszatérve egy évig a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. 1992-től fővárosi színházakban dolgozott, két évadot a József Attilában, majd négyet a Vígszínházban. 1998-tól szabadfoglalkozású.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású.

Gesztesi Károly volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. Egyik leghíresebb szerepében, a Shrekben, ő volt a főhős Ogre magyar hangja. Megszámlálhatatlan színházi- és filmszerepe van, amiket talán csak szinkronszerepei múlnak felül.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Magánélet

A színész háromszor nősült. Először Csarnóy Zsuzsannát vette feleségül, akitől Máté nevű fia született. Majd Karel Nikolettával kötötte össze az életét, aki Márkkal és Dáviddal ajándékozta meg. Végül Liptai Claudia férje lett, akitől Sára Panka nevű lánya született. Azonban mindhárom házassága válással végződött.

Liptai után Gesztesi megint Karel Nikoletta oldalán találta meg a boldogságot, aki életet adott Áron nevű fiúknak, ám ő az édesanyja nevét viseli.

Egyik utolsó, hosszú interjúját a Szóbeli nevű Youtube-csatornának adta:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás