promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Irtó dühös lett a királynő Harry és Meghan bejelentése után
Borítókép:  Erzsébet királynő, Meghan hercegné és Harry herceg. Forrás: AFP/Tolga Akmen.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harry herceg és Meghan hercegné közleményével megdöbbentette az Egyesült Királyság lakóit.

Harry herceg, aki hatodik a trónöröklési sorban, és felesége, Meghan hercegné közlemény adott ki szerda este. Ebben leírták, hogy sokkal kevesebb hivatalos feladatot vállalnak el 2020-tól, ezzel párhuzamosan anyagilag függetlenné válnak, és a királyi család tagjaiként sokkal hátrébb lépnek a közös feladatoktól. Fő tervük, hogy ugyanannyi időt töltenek el Angliában, mint Észak-Amerikában. Azt azonban kihangsúlyozták, hogy az általuk támogatott szervezetekkel továbbra is együttműködnek, valamint a Nemzetközösséggel kapcsolat tevékenységükről sem fognak lemondani.

A Daily Mail értesülései szerint a királyi család tagjai, és főleg Erzsébet királynő megdöbbent unokája és felesége lépésén, amit valószínűleg hathetes kanadai szabadságuk alatt találtak ki. A bennfentes információk szerint senki sem tudott erről a döntésről,

derült égből villámcsapásként – a hírekből – értesültek a fejleményekről.

A lap forrásai szerint II. Erzsébet tajtékzik dühében, és egyben hatalmasat csalódott unokájában. A királyi család tagjai pedig szomorúsággal vegyített dühött éreznek. A család kötelékében dolgozók szerint a teljes királyi család próbált segíteni Harryéknek abban, hogy önállósodjanak valamennyire, de ezt a lépést arculcsapásként értelmezik.

Természetesen a királyi család is kiadott egy közleményt, amelyben próbálják tompítani az ügyet, és hozzáteszik, hogy

„megértjük, hogy önállósodni akarnak, de ezek bonyolult ügyek, amelyeknek kidolgozása még folyamatban van”.

Piers Morgan, a királyi család ügyeivel foglalózó újságíró Twitter-bejegyzést tett közzé:

„Rendkívüli hír: a Buckingham-palota szerint ez egy bonyolult ügy. Lefordítva ez azt jelenti, hogy a királynő baromi mérges.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás