promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fenyő Iván a szexszel gyógyító „Isten Jánosánál” kereste a belső békét
Borítókép:  Fenyő Iván. Forrás: life.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Különösen pikáns sztoriról ír az egyik bulvárlap, amiben szó van egy csodadoktorról, a gyógyításról, a szexről és Fenyő Ivánról.

Egy évvel ezelőtt a világ összes nagy csatornáját bejárta az a hír, miszerint a brazil hatóságok őrizetbe vették Joao Teixeira de Fariát. A férfihoz, aki azt állította magáról, hogy csodadoktor, a világ minden részéről valósággal tódultak az emberek.

Faria a brazíliai Abadiania településen található „spirituális központjában” havonta mintegy 10 ezer követőt és pácienst fogadott, köztük magyarokat is. A magyarul Isten Jánosa névre hallgató kuruzsló többek között a depresszió és más hasonló betegségek gyógyítását hirdette, habár sosem végzett orvosi egyetemet, sőt még a középiskola is távolinak tűnt számára. Azonban azt állította, hogy a gyógyító energiáját többek között orális szex által tudja átadni a gyógyulni vágyóknak, ezt sokan elhitték. Akik nem, azok feljelentették a férfit, akit néhány napja 19 év és négy hónap börtönre ítélték – írja a Bors.

A lap arról ír, hogy a sok magyar között ott volt Fenyő Iván színművész is, aki egy, a Youtube-on fellelhető interjúban arról beszél, hogy amikor először hallott Fariáról, az számára felért egy virtuális meghívással. A Bors szerint a videóban többek között azt mondja, hogy

„miután hazajöttem tőle, az első éjszaka azt éreztem, mintha valami húzná ki a szívemet, de a szívem húz vissza. Néhány hét múlva visszamentem, de már hat hétre. Más ember lettem, más kisugárzással, más stabilitással. Férfiasodtam.”

A lapnak egy korábbi interjúban így beszélt a Dél-Amerikában átélt eseményekről:

„Legutóbb megint csak Brazíliában jártam, ahol sok ember fordul meg. Pár éve még a szupermodell Naomi Campbell-lel is meditáltunk együtt, de előttem olyan hírességek fordultak már meg ott, mint az amerikai tévés Oprah Winfrey, vagy az Oscar-díjas színésznő, Shirley MacLaine. De a híres és gazdag embe­rek mellett szegény brazilok is ugyanúgy el­mennek, hiszen ott mindenki egyenlő és ugyanazt keresi: befelé figyel, elcsendesüléssel felkapcsolódik valami magasabb rendűhöz. Nem valami vásári szellemjárást kell elképzel­ni, meg buta varázslatokat és szélhámosságot, hanem olyan transzcendenciáról és az anyagias életfelfogást meghaladó dolgokról beszélünk, ami mindannyiunk lényege. Ezt nevezik isteninek, léleknek, önvalónak, tudatnak.”

A Fariát elítélő döntés kapcsán a lap újra megkereste a színművészt:

„A témában nem kívánok nyilatkozni, mert ebből nehéz lenne jól kijönnöm. Nehéz róla akár pozitívat, akár negatívat mondanom. Véleményem természetesen van a történtekről, de annak kifejtésére legalább egyórás webkonferencia lenne alkalmas, egy rövidebb újságcikk nem.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás