promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így működik a Black friday az USA-ban és Kanadában
Borítókép:  Comedy Central
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kényszeres vásárlás mind a két helyen van, de Kanadában kicsit higgadtabban kezelik a helyzetet.

Azoknak a táborába tartozom, akiket nagyon elkerül az úgynevezett Black friday őrület, sőt, inkább ilyenkor szeretek tisztes távolságra lenni a boltoktól. Bár az online vásárlás amúgy is kezd teret hódítani, köztük Amerikában is, ahol rekordot állított fel a Fekete péntek. Az emberek 7,4 milliárd dollárt (!) költöttek az Egyesült Államokban internetes vásárlásokra ezen az egyetlen napon. Mondom, ez csak az online vásárlás.

 

Szóval már ott is kezdenek leszokni arról, hogy megrohamozzák a boltokat, de azért a többségnél ez a jellemző. Anno fel is töltöttek egy videót, hogy megmutassák, miképp viselkednek Amerikában, illetve Kanadában az emberek Fekete pénteken.

Az Egyesült Állomokban az, aki kapja marja elv érvényesül, és semmi perc alatt kell megszerezned mindent, amire szükséged van. Kanadában a boltok nyitására sok ember vár, de nyugodtan sétálnak be az üzletbe, akiket az eladók megtapsolnak, mint első Black friday vásárlókat. Nincs rohanás, tolongás, csak száz százalékos higgadtság.

Mi más, mint a South Park figurázta ezt ki gyönyörűen, ahol vérre menő küzdelmet láthatunk.

Ott az is problémát jelentett, hogy pont Fekete pénteken jelent meg az új Ne nyúlj hozzám Elmo bábú, amit mindenki meg akart szerezni magának. Ezzel a sorozat a 2006-os Elmo őrületre reflektált, ahol mindenki tényleg ezért a bábért harcolt, és hiánycikk volt a játékboltokban. A boltok óriási betűkkel írták ki, hogy nincsen Elmo bábujuk, és nem is tudnak rá előrendelést felvenni, mivel a vásárlók folyamatosan zaklatták őket. Elmo a való életben is vicces dolgokat csinált, amikor megcsikizték, de a Ne nyúlj hozzám változat már lépett egy szintet a South Parkban.

A kanadai Black fridayről idén is töltöttek fel videót, ahol semmi sem változott. Az emberek szép nyugodtan, egymást előreengedve, az eladókkal lepacsizva lépnek be a boltba, ami ráadásul amerikai import cikkeket árul. Ők úgy tűnik nem félnek, hogy elfogy a Ne nyúlj hozzám Elmo bábú.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás