Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Végre elindult a javulás" – így van most Zente

„Végre elindult a javulás" – így van most Zente

Színes

„Végre elindult a javulás" – így van most Zente

Színes

TK - 2019.11.14. 09:18

Zente édesanyja számolt be gyermeke aktuális állapotáról, s mint írta, fogyás és egyéb nehézségek mellett azért elindult a javulás.

Ahogy arról beszámoltunk korábban az SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadás, illetve annak is a legsúlyosabb formájában, az úgynevezett SMA I-es típusában szenvedő másfél éves Zente szüleinek sikerült összegyűjteni 700 millió forintot. Ez az összeg pedig elég arra, hogy a gyermek megkapja Zolgensma nevű készítményt, amely „kijavítja” azt a génhibát, amit az SMA I-et okozza.

 

A kezelések elindultak és két hét elteltével Zente édesanyja beszámolt arról, hogy van gyermeke. A legfontosabb, Zene jól van. 

„Barmilyen finomra is próbálták készíteni a szteroidot és a gyomorvédőt Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren. Lefogyott 9kilóra. Meglátszik, hogy nem olvasta a szakirodalmat miszerint a szteroidtól éhesnek szokás lenni. A napokban természetesen felvilágosítottam erről, ezért újra rendesen étkezik és vissza is szedett majdnem 180grammot"

– kezdte beszámolóját az édesanya, aki egyúttal jelezte, a harmadik vérvétel után már látszik, elindult a javulás. Hozzátette, Zente a körülötte lévő dolgokból nem sokat vesz észre.

„...max. annyit, hogy Anya idegesítően bepróbálkozik valamilyen kajával... KB. minden felórában. Zente kedve töretlenül jó, most is és az elmúlt két hétben végig. Energikus, egész nap játszunk picit tornázunk. A folyamat még hosszú természetesen. Gyermekenként változó ki mikor éri el újra a tökéletes értékeket. Bizakodunk, hogy nálunk ez december végére bekövetkezhet, de nem vagyunk türelmetlenek. Szerencsére már nem sürget minket az idő" – tette hozzá.

 

Borítókép: Vargosz / Bethesda Gyermekkórház

Legolvasottabb hírek