Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hallottál már a kétorrú kutyáról, a világ egyik legkülönlegesebb fajtájáról?

Hallottál már a kétorrú kutyáról, a világ egyik legkülönlegesebb fajtájáról?

Színes

Hallottál már a kétorrú kutyáról, a világ egyik legkülönlegesebb fajtájáról?

Színes

CST - 2019.10.09. 07:07

Öt különleges kutyafajta, amellyel valószínűleg soha nem fogsz találkozni.

Mindenkinek a saját gyereke a legszebb – tartja a mondás. Kicsit a saját kutyájával is így van az ember. Legyen az fajtatiszta, keverék, kicsi, nagy, jól nevelt vagy rosszcsont, de mindenképp a szívéhez nő a gazdinak, már az első perctől kezdve.

Léteznek azonban olyan kutyafajták, amelyek valamilyen szempontból mégis kilógnak a sorból, különösek, különlegesek, talán kicsit furcsák is társaikhoz képest. Most közülük hoztunk ötöt, hogy részletesen is bemutassuk őket.

Catalburun – Török vizsla

A török vizsla még ebből a gyűjteményből is kissé kilóg. Ezt a nem mindennapi, sőt, egyedülálló orrának, helyesebben fogalmazva orrainak köszönheti, ugyanis két nózija is van. A misztikumát fokozza, hogy a mai napig nem tudjuk, hogy honnan származik. A világon nagyon kevés egyed él belőle. A kutyatársaságot nem kifejezetten kedveli, viszont a gyerekeket mérhetetlenül imádja.

Kép: petolog.com

Fáraókutya

Hivatalosan Máltáról származik, nevét onnan kapta, hogy megjelenése Anubisz istenségre hajaz. Története meglehetősen régmúltra tekint vissza, és valószínű, hogy a Nílus völgyéből a föníciai kererskedők közreműködésével kerülhetett Máltára, aztán itt nevelték igazi vadászkutyává a Krisztus utáni években. Manapság meglehetősen ritka fajtának számít, aranyárban is mérik. Vadászkutyákhoz híven rendkívül intelligens és aktív, nagy mozgásigénye van. Mindeközben rendkívül emberközpontú, remek társ, igazi családtag.

Kép: Amarqt.com

Kai ken – Tigris kutya

A tigris kutya Japánból származik, hatalmas becsben tartják, 1934-től hivatalosan a távol-keleti ország jelképe is. Azt hihetnénk, hogy mitikus mivoltának köszönhetően a szigetországban minden második háznál találkozhatunk vele, de ez nem így van, hiszen még az őshonos területeken is ritkaság számba megy. Különleges képessége, hogy imád fát mászni. Vadászkutyaként és őrző-védő ebként is megállja a helyét, mindeközben ő is igazi családtag.

Kép: Kei87c1 / Wikipedia

Louisiana Catahoula – Leopárdkutya

A leopárdkutya Louisiana Állam hivatalos blökije 1979. július 9-től. Pontos eredettörténete nem ismert, de valószínűleg az amerikai őslakosok házőrzőinek és a vörös farkasoknak a szerelméből származik a kutyafajta. A vérvonalat később tovább színesítették a telepesek által behurcolt különböző fajták, így többek között az agarak vagy a francia pásztorkutyák. Egy igazi energiabomba, mindig tettre kész, fáradhatatlan, temperamentumos négylábú, ezért a nevelése is egész embert kíván.

Kép: Leopard.dog

Norvég lundehund

A norvégok egykor a lundamadarak vadászatára tenyésztették ki őket. Mozgékony és hajlékony eb, a lundehund buksiját képes olyannyira hátrahajlítani, hogy elérje vele gerincét, továbbá egyedüliként a kutyák között mellső lábait oldalra is ki tudja nyújtani. Másik különcsége, hogy füleit tudatosan el tudja zárni a külvilágtól. Ezt a képességét a gazdi ellen is fel tudja használni, ha nem ért egyet valamivel. és úgy dönt, hogy nincs kedve szót fogadni. Kissé akaratos és öntörvényű, de kifejezetten okos és szeretetreméltó, játékos kutyus.

Kép: Kutyafajtak.hu

Borítókép: Flexpetz.com

Legolvasottabb hírek