Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A 911-es számon pizzát rendelni öt évesen több mint vagányság

A 911-es számon pizzát rendelni öt évesen több mint vagányság

Színes

A 911-es számon pizzát rendelni öt évesen több mint vagányság

Színes

Gaba 17:30

Az amerikai Sanford városka egyik ötéves lakója a 911-es telefonszámon rendelt pizzát pénteken. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, s elmagyarázták neki, mi az általános segélyhívó rendeltetésszerű használata. Aztán átadták a meglepetést.

Amikor majd éhen hal az ember az éhségtől, sok mindenre képes, főleg, ha csak öt éves. Az Orlando melleti Sandforban élő Manuel Beshara felnőtt férfiakat megszégyenítő módon tört előre a kajáért: tárcsázta a 911-et és rendelt egy pizzát.

A kissrácnak egy dolgot alaposan a fejébe vertek a szülei: ha nagy a baj, hívni kell a 911-et. Nagy volt a baj, gyötörte az éhség Manuelt. Amikor a vonal túlsó végén meghallották az extrém segélykérést, az ügyeletes úgy döntött, kiküld egy járőrt, minden rendben van-e.

A CNN azt írja, a kopogtatásra Manuel 15 éves nővére is előkerült, aki akkor döbbent rá, hogy öccse lenyúlta maroktelefonját, s azzal hívta a 911-et. S kibökte, egyébként meg minden oké velük.

A rendőrök ekkor elmagyarázták Manuelnek, pontosan mire is szolgál az általános segélyhívó, s gondolja végig, mielőtt legközelebb odacsörög egy pizzáért.

Aztán rendeltek neki egy pizzát, s személyesen adták oda neki.

Ha létezik hatékony pedagógia, ez biztosan az volt.

Borítókép: Facebook/Sanford Police Department