promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ledönteni készülnek az agyonlőtt rapperről faragott szobrot
Borítókép:  AFP/Neilson Barnard
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nipsey Hussle ellen haláláig nyomozott a rendőrség, miközben azt kommunikálták róla, hogy segít felszámolni a szervezett bűnözést. Mivel agyonlőtték, ellene már nem nyomoznak, de boltja ügyében még igen. Amely előtt agyonlőtték.

Nipsey Hussle egy gengszterrapperből hőssé vált áldozat, akit áprilisban lőttek agyon ruhahálózata egyik üzlete előtt Los Angelesben. A temetésére Barack Obama is küldött pár szép sort, búcsúztatásán Snoop Dog mondott beszédet. Majd lövöldözés tört ki.

A rapper halála heves érzelmeket váltott ki, melyet fokozott, hogy kiderült: halála napján találkozott volna a városi rendőrség vezetőivel, hogy segédkezzen a szervezett bűnözés visszaszorításában. Ugyanis korábban ő maga is aktív bandatag volt, a Rolin' 60s nevű brigáddal nyomult, így belelátott a Los Angeles-i szervezett bűnözés, a bandák közti rivalizálás mélyébe. A hírek szerint sokat segített a börtönből kikerült bandatagoknak, hogy kint „tiszta” életet éljenek.

A TMZ a New York Times-ra (NYT) hivatkozva most arról ír, hogy bár a rendőrség eddig titkolta, a hőssé vált Hussle ellen bizony nyomozás zajlott. A hatóság titokban megfigyelte őt, ugyanis azt feltételezte, hogy a gengsztererekkel való kapcsolatai nem szűntek meg, élénken éltek.

A NYT szerint a szálak oda vezettek, ahol agyonlőtték, a tulajdonában álló ruhaboltlánc, a Marathon Clothing egyik üzletébe. Évekkel ezelőtt, amikor Hussle még nem arról volt híres, hogy együttműködne a rendőrökkel a bűnözőkkel szemben, a városvezetés megpróbálta kitúrni. Rá akarták venni az üzlethelyiséget neki bérbe adó kereskedőt, hogy penderítse ki Hussle-t a Marathon Clothinggal együtt. Ám Hussle valahonnan bőkezű támogatókat szerzett, s megvásárolta az üzlethelyiséget.

A rendőrség Hussle halála nyomán a rapper ellen már nem tud vizsgálódni, ám a nyomozás folytatódik, ugyanis a nyomozók azt sejtik, hogy a Marathon Clothing a bandatagok rendszeres találkozóhelye volt, egyben a bűnözés melegágya, s ezzel függhet össze Hussle lelövése is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás