promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Túltolták a gengszterrappet: lövések 50 Cent klipjének forgatásán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kedd este egy New York-i forgatás helyszínéhez riasztották a rendőrséget. A környékbeli fültanúk beszámolója szerint több lövést lehetett hallani a 50 Cent és 6ix9ine közös klipjének felvételén, vagy ahhoz nagyon közel.

A hatóság beszámolója szerint a kiérkező rendőrök megállapították, hogy valóban lőttek a közelben, ám senki sem sérült meg, és senkit sem vettek őrizetbe, ennél több információt azonban nem osztottak meg. Így nem tudni, véletlen baleset miatt sült el egy fegyver, vagy a két rappert szándékos támadás érte.

Akármi is történt a New York-i éjszakában, nem ez az első eset, amikor a két előadó neve rendőrségi hírben szerepel.

50 Cent, vagyis Curtis James Jackson alig 12 évesen kezdte a dílerkedést. A '90-es évek elején drogbirtoklásért és -terjesztéséért 9 évre ítélték, börtönbüntetés helyett azonban egy javító telepre került, ahol fél éves tartózkodása alatt sikeresen leérettségizett. Később újra a kábítószerekkel gyűlt meg a baja, de engedély nélküli fegyvertartásért, és erőszakért is letartóztatták már. 2000-ben többször rálőttek, a kezén, a csípőjén és az arcán is megsérült, tizenhárom napot töltött kórházban.

Ez azonban már jobbára a múlt, 50 Cent az elmúlt másfél évtizedben más témák miatt került a hírekbe. Színészként, producerként, befektetőként és még box promóterként is felbukkant, 2007-ben Jay–Z mögött ő volt a második leggazdagabb rapper. 2015-ben azonban csődöt jelentett, több mint 30 millió dolláros adóságot halmozott fel.

A 6ix9ine művésznevű Daniel Hernandezről múlt hónapban írtuk meg, hogy rablótámadás áldozatául esett. Épp egy klipforgatásról tartott hazafelé, amikor otthona közelében rátámadtak. Kiderült, a három férfi már a felvétel helyszínétől követte őt, ahogy megérkeztek a rapper háza elé, autójukkal elállták az utat, kirángatták az előadót a kocsijából, és leütötték. A kapucni alá rejtőző támadók ezt követően behatoltak a házba, ahonnan csaknem 750 ezer dollár értékű ékszert, és közel 20 ezer dollárnyi készpénzt vittek el. A rablás idején a házban tartózkodott a rapper barátnője, és a kislányuk is, a hírek szerint nekik nem esett bántódásuk.

A 22 éves Hernandez is megúszta kisebb sérülésekkel. Bár a rablók magukkal vitték, egy óvatlan pillanatban sikerült kiugrani az autóból, mire a támadók elmenekültek. 6ix9ine egy járókelőtől kért segítséget, aki azonnal hívta a mentőket. Az előadót bent tartották a kórházban.

Az pedig már eheti hír, hogy Hernandez hamarosan börtönbe vonulhat. A rappert még 2015-ben találták bűnösnek kiskorú megrontásának vádjában. 6ix9ine egy videót posztolt három éve, amelyen egy 13 éves lány elégíti ki orálisan. A bíróság akkor felfüggesztette a büntetést, amelyet azonban az előadó idén megsértett, mivel előbb fojtogatta egy 16 éves rajongóját, majd jogosítvány nélkül vezetett. Ha az október 2-i tárgyaláson bűnösnek találják, 3 év börtönt kaphat. 

A két rapper a kriminalitáson túl is sok szállal kötődik egymáshoz.

50 Cent a nyár elején jelentette be, hogy véleménye szerint ő 6ix9ine biológiai apja. A fiatal rapper születése előtt ugyanis kilenc hónappal egy mexikói lánnyal randizgatott, most pedig elvégeztette a vértesztet, így kiderült, Hernandez tényleg az ő fia.
Nem csoda, hogy így viselkedik
– írta 50 Cent az Instagramon.

A hírt senki, még 6ix9ine sem vette egészen komolyan, így arra sem várt senki, hogy bárki megerősítse az apaságot.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás