promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bandaháború: még az agyonlőtt rapper temetésén is agyonlőttek valakit
Borítókép:  AFP/David McNew
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megtelt a Staples Center, a Los Angeles Lakers otthona Nipsey Hussle, a neves helyi rapper tiszteletére. A temetésen Barack Obama üzenetét is felolvasták, és Snoop Doggy Dogg is mondott beszédet. Ezután több kilométeren át vonult körbe a városon a gyászmenet, melybe egy ismeretlen belelőtt. Egy ember meghalt. 

Csütörtökön eltemették Nipsey Hussle-t, akit április 1-jére virradóra ruhaboltlánca, a Marathon Clothing egyik Los Angeles-i üzlete előtt lőttek le. A rapper aznap a városi rendőrség vezetőivel találkozott volna, a téma a szervezett bűnözés visszaszorítása volt. A beszélgetésre nem került sor, a zenész ugyanis a kórházba szállítás közben elhunyt. A feltételezett elkövetőt elfogták.

Tragikus események árnyalták Hussle csütörtöki temetését, melyen számos zenész, közéleti személy is beszédet mondott. Ám ezután a gyászmenetbe lőtt egy ismeretlen, aki három férfit és egy nőt is eltalált, egyikük életét vesztette. 

Temetésén a CNN tudósítása szerint Snoop Dogg elmondta, először nem akarta meghallgatni Hussle cd-jét, mely akkoriban a kezébe került, inkább tekert rajta egy cigit. Aztán mégis betette a lejátszóba, s rájött,

„basszus, ez durva”.

(Fotó: AFP/Kevork Djansezian)


A zenész azt mondta volt kollégájáról, hogy sok mindenben hasonlított rá. Ugyanolyan volt a hajviseletük, nagydarabok mindketten, Los Angeles jobbításáért zenélnek és mindkettejüknek van kapcsolata a szervezett alvilággal. Méltatta Hussle-t, hogy a béke nagyköveteként még azt is bevállalta, hogy rivális bandák tagjaival is zenélt.

(Fotó: AFP/Kyle Grillot)


Karen Civil, a rapper marketingese, jó barátja felolvasta Barack Obamának, az USA korábbi elnökének Hussle-hez címzett levelét. A politikusnak lánya mutatta meg Hussle zenéjét. Obama megköszönte a zenésznek, hogy aktívan próbálta felzárkóztatni a dél Los Angeles-i városnegyedet.

„Példát mutatott a fiataloknak, örökségét követni kell”

– írta Obama.

Az afro-amerikai politikai-vallási szervezet, a Nation of Islam egyik vezetője úgy fogalmazott, Hussle olyan volt a hip-hopnak, mint Bob Marley a reggie-nek. Emlékeztetett rá, Hussle a Crips nevű utcai bandához tartozott, melynek a Bloods nevű csoport a legnagyobb ellenfele. Ám a rapper kiszállt, felemelkedett.

„Egy bandához tartozott, de kikerült innen. Előfordul, hogy ha az ember maga mögött tudja hagyni a rossz körülményeket, s fel tud emelkedni, sokan irígykednek rá azok közül, akik erre nem képesek”

– utalt a gengszterháború áldozatává vált zenész halálának körülményeire a szervezet minisztere.

Stevie Wonder is szót kapott a pódiumon, Hussle ugyanis egyik 2016-os lemezén arról rappelt, hogy a temetésén a világhírű zongorista-énekes is zenél majd. Azt mondta, reméli, sokakat motivál majd Hussle törekvése, melynek célja, hogy legyen végre vége az utcai bandák közti erőszaknak.

(Fotó: AFP/Kevork Djansezian)


A Staples Centerben (itt játssza meccseit a Los Angeles Lakers) több mint 20 ezren rótták le kegyeletüket Hussle koporsója előtt, majd a temetési menet mintegy 30 kilométeren át ment körbe a városban. Olyan helyeken mentek keresztül a gyászolók, mint a Hussle-család egykori háza, ahol a meggyilkolt rapper felnőtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás