promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lángra kap-e a Lada félmillió ráragasztott gyufától?
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nektek eszetekbe jutna félmillió gyufaszállal körberagasztani egy kivénhedt Ladát, majd begyújtani? Nem bátorítunk erre benneteket. Inkább nézzétek meg a vállalkozókedvű orosz tagot, aki elvégezte a rendhagyó kísérletet. A háttérben azért ugrásra készen várakoztak a tűzoltók. Videó!

Még júniusban írtunk az oroszok önvezető autójáról. A sufnitunnigolt régi BMW-nek az ötletes autószerelő meghosszabbította a kormánytengelyét, így a hátsó ülésről tudott kormányozni. A sötétített ablakok miatt – lehúzva az első ablakot – csak annyi látszott, hogy a kocsit nem hajtja senki, mégis megy.

A orosz ötletgyáros Garage54 néven futtat egy Youtube-csatornát, melynek legújabb részében a szovjet autóipar örök csodájával, egy Ladával kísérletezik. A fószer fogja magát, s 500 ezer gyufaszálat ragaszt rá a kocsira. Jó, volt azért segítsége, különben napokon át ragasztgathatott volna. Amikor a mű elkészült, megpróbálta meggyújtani.

Először csak óvatosan, az egyik oldalról, majd újabb és újabb pontokon pörkölt alá a kocsinak. Nem tudni, hogy pontosan mit várt a kísérlettől, de egy idő után ő is rájön: az autó azért nem gyullad be, mert túl szorosan lettek ráragasztva a gyufák, s nem kapnak elég oxigént. Így jön a jó öreg megoldás, ami ez esetben picit csalásnak tűnik: olajjal kínálja meg a járművet.

A láng természetesen ettől már belobban, a Lada bőszen lángol.

Hősünk a videó végén, miközben a háttérben tűzoltók oltják a verdát, még hangsúlyozza, odahaza ne nagyon próbálkozzunk egy ilyen játékkal, mert nagy baj lehet belőle. Kösz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás