Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sirályterror: Hitchcock elevenedett meg az angliai tengerparton

Sirályterror: Hitchcock elevenedett meg az angliai tengerparton

Színes

Sirályterror: Hitchcock elevenedett meg az angliai tengerparton

Színes

Gaba 18:30

A költési időszakban védettséget élvező sirályok napokon át szinte fogvatartottak egy idős párt az angliai tengerparton. A férfit megtámadták, súlyosan megsebezték, emiatt csak kocsival merészkedhettek ki a házból.

Hitchcock – Madarak, mindenkinek ez az első, ami beugrik, ha olyan szárnyasokat lát, akik nem félnek az emberektől, sőt akár rájuk is ijesztenek, támadnak. Egy tengerparton élő, idős angol párral olyan történet esett meg, mely akár ihlethette is volna a zseniális rendezőt. Egy sirálycsalád hat napon át terrorizálta őket, ami miatt a férj és a feleség gyalogszerrel el sem hagyhatta a házat.

A hetvenes éveit taposó Roy és Brenda Pickard a dél-angliai Lancester közelében lévő Morecambe-öbölben lakik egy családi házban, az Ír-tenger partján. Hozzászoktak a vijjogó sirályok közelségéhez, ahhoz azonban nem, hogy egy teljes család a házuk tetejére költözzön.

Mivel a sirálypár fiókákat nevelt, meglehetősen harciasan viselkedtek, s ahányszor a ház lakói megpróbálták elhagyni otthonukat, megtámadták őket. Ám nem csak ijesztgették az idős embereket. A férfinek egyszer olyan sebeket ejtettek a fején, hogy kórházba kellett szállítani. A szárnyfesztávolságuk jóval több mint egy méteres, ha egy ilyen madár lecsap az emberre, az nem tréfa. 

„Szörnyű volt. Nem tudtuk kitenni a lábunkat a bejárati ajtón, mert a sirályok azonnal ott termettek. A feleségem nem tud most sokat mozogni, nekem kellett volna intézni a dolgainkat, de így nem lehetett”

– panaszolta a Telegraphnak Roy Pickard. Annyi szerencséje volt, hogy a házat egybeépítették a garázzsal, melybe a konyhán át be tudtak jutni, így legalább kocsival biztonságban ki tudott járni vásárolni.

(Fotó: South West News Service)


Mivel a helyi sirályok költési időszakban védettséget élveznek, a pár ha akart sem kezdhetett volna semmit a helyzettel. Egyetlen reményük volt, kivárni, amíg a fiókák kirepülnek. Addig pedig jobb híján bukósisakot vagy hasonlót kellett a fejükre húzni, ha sétára indultak a parton.

Borítókép: AFP/Glyn Kirk