promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél szabályosabb fotót nehezen lehet lőni egy zuhanó sólyomról
Borítókép:  AFP/Christian Naumann
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vándorsólyom a világ leggyorsabb állata, zuhanása közben ámulatba ejtő fotókat lehet készíteni róla. Egy baltimore-i fotósnak sikerült egy olyan képet csinálnia, melyen a madár teste tökéletesen szimmetrikusnak látszik.

Tökéletes kontraszt – utal a kép címével a színvilágra a zuhanó vándorsólyomról lőtt fotó gazdája, Tom Kaestner, a Baltimore-ban született, Virgin-szigeteken felcseperedett fotós. Kaestner természetfotós, madarakat, állatokat készít a tájfotók mellett, s persze van egy komoly portfóliója a Virgin-szigetekről is, itt van a honlapja.

A vádorsólyomról készített képe csodálatos lett: a madár, mely épp zuhanórepülésben van, kettévágja a fotót, csőre a bal sarok felé tart, míg a farka a jobb felső felé mutat. Pompás szimmetria, és a kép színvilága is jól eltalált. A Birds Facebook-oldalon eddig több mint háromezren osztották meg. 

A számtalan országban, köztük hazánkban is megtalálható vándorsólyom kis méretű ragadozó, és hihetetlen sebességre képes, a Föld leggyorsabb állata. Különböző mérések szerint zuhanás közben a 320 kilométeres óránkénti sebességet is elérheti, a Wikipédián 389 km/h-s adat is szerepel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás