Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennél szabályosabb fotót nehezen lehet lőni egy zuhanó sólyomról

Ennél szabályosabb fotót nehezen lehet lőni egy zuhanó sólyomról

Színes

Ennél szabályosabb fotót nehezen lehet lőni egy zuhanó sólyomról

Színes

Gaba 18:00

A vándorsólyom a világ leggyorsabb állata, zuhanása közben ámulatba ejtő fotókat lehet készíteni róla. Egy baltimore-i fotósnak sikerült egy olyan képet csinálnia, melyen a madár teste tökéletesen szimmetrikusnak látszik.

Tökéletes kontraszt – utal a kép címével a színvilágra a zuhanó vándorsólyomról lőtt fotó gazdája, Tom Kaestner, a Baltimore-ban született, Virgin-szigeteken felcseperedett fotós. Kaestner természetfotós, madarakat, állatokat készít a tájfotók mellett, s persze van egy komoly portfóliója a Virgin-szigetekről is, itt van a honlapja.

A vádorsólyomról készített képe csodálatos lett: a madár, mely épp zuhanórepülésben van, kettévágja a fotót, csőre a bal sarok felé tart, míg a farka a jobb felső felé mutat. Pompás szimmetria, és a kép színvilága is jól eltalált. A Birds Facebook-oldalon eddig több mint háromezren osztották meg. 

A számtalan országban, köztük hazánkban is megtalálható vándorsólyom kis méretű ragadozó, és hihetetlen sebességre képes, a Föld leggyorsabb állata. Különböző mérések szerint zuhanás közben a 320 kilométeres óránkénti sebességet is elérheti, a Wikipédián 389 km/h-s adat is szerepel.

Borítókép: AFP/Christian Naumann