Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyik nap melegrekordok dőlnek, másnap már jégeső jöhet

Egyik nap melegrekordok dőlnek, másnap már jégeső jöhet

Színes

Egyik nap melegrekordok dőlnek, másnap már jégeső jöhet

Színes

MTI 20:52

Szombaton mind Budapesten, mind Magyarországon melegrekordok dőltek. S vasárnap is hőség várható, de jégeső is, utóbbi miatt adott ki riasztást az Országos Meterológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt szombaton. Budapesten ezen a napon mostanáig 34,2 volt a csúcshőmérséklet, ezt 1986-ban Budakalászon mérték. Most viszont Újpesten 34,7 fokig melegedett fel a levegő.

Az országos rekord 35 fok volt, amelyet 1987-ben mértek több helyen. Most viszont Budakalászon 35,8 fokig emelkedett a hőmérséklet, így ez lett az új országos rekord. Az előrejelzés szerint még vasárnap is hőség várható, de már országszerte előfordulhatnak zivatarok, azok környezetében pedig több fokkal mérséklődik majd a meleg.

Vasárnap ugyanúgy hőség várható, több megyében még másodfokő figyelmezetés lesz érvényben azonban a kánikula zivatarokkal ér véget. Emiatt az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt, de jégesővel is számolni kell.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de néhol pár fokkal hűvösebb is lehet. Napközben többnyire 30-36 fokig melegszik fel a levegő, de északnyugaton helyenként 30 fok alatt alakulnak a maximumok.

Borítókép: Ryson Vacation Rentals

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria