promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cápát videóztak le a népszerű horvát üdülőhelyen
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy makócápáról készített videót egy német turista a horvát üdülőváros, Makarska partjainál. A cápafaj egyedei általában nem úsznak ki ilyen sekély vizekre, az állat ezúttal kivételt tett.

Június első napjaiban egy Michael Braun nevű német turista töltötte fel a videót a Cro2go Facebook-oldalra, melyen egy cápa úszik a magyarok által is sűrűn látogatott Makarska tengerpartja közvetlen közelében. A népszerű üdülőváros Splittől 40-50 kilométerre délre található. A Hvg.hu azt írja, szakértők szerint egy makócápáról sikerült felvételt készítenie a turistának.

A makócápa egy nagyjából 2,5-3,5 méteres ragadozó, súlya 400-500 kiló között mozog. Az állat általában mélyebb vízekben, a vízfelszín alatt 100-150 méterre szokott úszni, ezért is furcsa, hogy ez az egyed kimerészkedett ilyen sekély vízbe. A trópusi tengerektől a mérsékelt övi tengerekig mindenhol megtalálható, így a Földközi-tengerben is.

Fejlábúakkal táplálkozik, de nagyobb testű kardhalakra, akár kisebb cetekre is rátámad. Ugyanígy hajókra és az emberre is veszélyt jelent a faj, többször is történt már olyan cápatámadás, melynek során egy makócápa sebesített meg úszó embereket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás