Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vadmarhák kezdtek fosztogatni egy élelmiszerboltban

Vadmarhák kezdtek fosztogatni egy élelmiszerboltban

Színes

Vadmarhák kezdtek fosztogatni egy élelmiszerboltban

Színes

Gaba 21:21

Hong Kongban picit megtört ember és állat békés együttélése, miután egy csoport vadmarha a hónap elején berontott egy élelmiszerboltba, és megdézsmálta a zöldségkészletet. 1100, hozzájuk hasonlóan éhes marha lófrál az utcákon arrafelé.

A kis területen fekvő országok, mint például Hong Kong, sokszor nehezen tudnak megküzdeni a lakosság növekedésével és az urbanizáció kiterjedésével. A tengerparti metropoliszban a vadmarhák okoznak problémát. Nagyjából 1100 állat kóborol a Hong Kong-i utcákon, jelenlétük többnyire nem okoz konfliktust, mert találnak maguknak táplálékot a szabadban, és egyelőre nem piszkolják be annyira a köztereket, hogy a lakosság fellázadna ellenük.

Május elején viszont néhány példány felrúgta az emberekkel kötött törékeny békemegállapodást. Éhségüket akarták csillapítani, s a Vice ausztrál kiadása szerint hirtelen felindulásból betörtek egy élelmiszerboltba, megtámadták a zöldségpultot, és falatozni kezdtek. A tulajdonos és az alkalmazottak csak komoly nehézségek árán tudták kitessékelni a tagbaszakadt állatokat az utcára.

(Fotó: news.mingpao.com)


A helyi városi képviselő azt mondta, ő először hallott olyan esetről, hogy vadmarhák betörtek egy boltba. A mezőgazdasági és halászati minisztérium ellenben már komolyabban foglalkozik a problémával: kiadtak egy tanulmányt, mely azzal foglalkozik, hogy lehetne orvosolni a marhák jelenlétét a városrészekben.

A helyzet az, hogy ők előbb voltak ott, mint az emberek, csak az ember elhódította tőlük eredeti élőhelyüket, s emiatt most ők járnak be a városba.

Borítókép: news.mingpao.com