promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világsiker lett Bíró István csodafotója – videón a sas leszállása
Borítókép:  A természetfotózás egyik csúcsalkotása (Steve Biro)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A természetfotózást profi szinten űző amatőr, a Kanadában élő Steve Biro maga sem nagyon hitte, mekkora világsikert arat a fenti felvételével. A sas két szárnya egyszerre érinti a víz felszínét, közben teljes a szimmetria. Tökéletes.  

[[adv]]

A Kanadában élő Steve Biro, azaz Bíró István boldogan posztolhatta a Facebook-oldalán az India Times cikkét, amely már a címében is utalt arra:

ilyen fotót egyszer készít egy ember egész élete során.

Mármint ennyire szimmetrikusat, mégpedig a víz fölött egy sasról – és ha a szimmetria a tökéletesség (ami csak bizonyos esetekben igaz) – ennyire tökéleteset. 

A természefotókat szenvedéllyel készítő magyar származású úr a posztja szerint el van ragadtatva, hogy ennyit jelent a világnak ez a fénykép. Annyit, hogy másnap, hétfőn már a BBC is lecsapott rá. És mindjárt beszélt is vele. 

A közszolgálatiság brit ikonjának Bíró István elmondta,

nem tudta, mennyire érinti majd meg az embereket az Ontarióban készített kép.

Mivel hazánkban is hódítani kezdett a fotó, tízezrével gyűjtve a lájkokat, megkerestük a természetfotóst, aki nagy örömmel adott hosszabb interjút portálunkon keresztül Magyarországnak (lásd fent). 

A most elhíresült felvétel készítése közben pedig a sas leszállt (hogy Neil Armstongot idézzük, az első Holdra szállás után.)

Az ontariói születésű, édesapja révén félig magyar Steve Biro amatőr fotósként emelkedett profi szintre. Tíz éve lett a hobbija a fényképezés, többek között a tájképek készítése is nagy szerelme. Egyre komolyabban képezte magát és az érdeklődése is egyre komolyabbra fordult, heti átlagban 2000 képet készít.

Úgy érzi, a fotói minőségének nagy lökést adott az egyre több természetben töltött idő,

a különleges perspektívák keresése. További motivációt ad számára az emberek napi szintű visszajelzése, hiszen sokuknak nincs olyan szerencséje, mint neki, hogy ennyit utazzon és ennyi mindent lásson. Bruce-t a fehérfejű réti sast már tavaly is fotózta, nagy kedvenc Ontarióban, a Kanadai Ragadozómadarak természetvédelmi területén.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás