Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Apokaliptikus fotót lőttek a gép ablakából egy villámról

Apokaliptikus fotót lőttek a gép ablakából egy villámról

Színes

Apokaliptikus fotót lőttek a gép ablakából egy villámról

Színes

Promotions 11:46

Félelmetesen látványos fotót készített egy utas egy éjszaka közlekedő repülő ablakából egy villámról, mely a gép közvetlen közelében cikázik.

Videófelvételen elkapni egy tekintélyes villámot, ehhez szerencse kell, s kitartó filmezés. A témában épp tegnap született egy cikkünk.

Ám fotózás közben rögzíteni a sokszor kevesebb mint egy másodpercig tartó időjárási jelenséget...ez már több mint mázli. Ha ezt megspékeljük azzal, hogy a fotót repülőről lőjük, a villám pedig a gépünktől pár száz méterre csap le...Ilyen nincs. Vagy mégis?

A Severe Weather Europe Facebook-oldalán tett közzé egy ilyen fotót, melyet az Országos Meteorológiai Szolgálat átvett. A képen a helyes szakmai megfogalmazás szerint,

tankönyvi struktúrájú zivatarfelhő látható "tisztes" távolságból egy felhő-felhő villámmal megspékelve.

A felhő-felhő villám egyetlen felhőn belül jön létre, vagyis a hatalmas mennyiségű elektromos töltés kisülése két felhő között létesült villámcsatornán keresztül következik be.

A felvétel már-már apokaliptikus, szédítően láványos. Az esőfelhő teteje olyan, mint egy kísérleti atomrobbantás után látható felhőtölcsér teteje.

Ahogy tegnapi cikkünkben is jeleztük, a mai repülőgépek testében nem okozhat súlyos kárt egy villám, szóval a felvétel szerencsére csak a szemnek félelmetes.

Borítókép: Facebook/OMSZ