promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar lovasíjász tartott bemutatót az angol királyi családnak
Borítókép:  Kassai Lovasíjászat
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több magyar, köztük Kassai Lajos ötszörös lovasíjász világbajnok bemutatkozott a több mint 75 éves múlttal rendelkező, egyben világhírű Royal Windsor Horse Shown.

Ebbe az évben május 8-12. között rendezték meg a világhírű Royal Windsor Horse Showt. A több mint 75 éves múlttal rendelkező eseményen a lovassport van a főszerepben. Kassai Lajos ötszörös lovasíjász világbajnok először utazott el a rendezvényre.

„Először vagyok Angliában, ez a legnagyobb angol rendezvény, amire eljöhettem: 400 ló, 500 résztvevő és egy fantasztikus környezet. Szerintem nagyon jól sikerült bemutató után vagyunk túl”

mesélte Kassai Lajos saz M1-nek.

A szigetországban nagy népszerűségnek örvendő eseményen a hortobágyi Mátai Ménestől hat csikós és egy pusztaötös hajtó is részt vett. Mint a köztévének Szladek Róbert, a Mátai Ménes vezetője elmondta:

„Nagy megtiszteltetés, hogy meghívást kaptunk erre a rendezvényre. Azt gondolom, hogy ez a lovas show olyan nagy hagyományokkal rendelkezik, amivel nagyon kevés rendezvény bír. Hortobágy és a hortobágyi csikósok is óriási tradícióval bírnak, talán ez egy összekapocs hagyomány-értékteremtés, hagyománymegőrzés”

– fogalmazott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás