promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálbüntetés előtt a feltörekvő rapper az aljas gyilkossági ügyben
Borítókép:  AFP/Jerrit Clarke
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A floridai rappernek, YNW Mellynek sokszor meggyűlt már a baja a törvénnyel, most többszörös gyilkosság miatt ítélhetik el. A vád szerint előre kitervelten, aljas szándékkal ölte meg két barátját, amiért az ügyészség halálbüntetést kért rá és tettestársára.

Halálbüntetést kért YNW Melly floridai rapperre a helyi ügyészség, akit többszörös emberöléssel vádolnak. A 19 éves zenészt, akit eredetileg Jamell Maurice Demons-nak hívnak, többször is letartóztatták marihuána és illegális fegyverbirtoklás miatt. 15 évesen már börtönben is ült pár hónapig, ugyanis egy középiskola előtt lövöldözött. Aztán jöttek a fajsúlyosabb ügyek.

2018 októberében részese volt egy lövöldözésnek, melyről utóbb kiderült, hogy ő volt a kitervelője, s részben a végrehajtója is. A vád szerint a rapper egy autóból lőtt rá két barátjára, Anthony "YNW Sakchaser" Williams-re és Christopher "YNW Juvy" Thomas Jr.-ra Fort Lauderdale-ben. Egy zenész barátjával, Cortlen Henryvel, művésznevén YNW Bortlennel úgy állították be a dolgot, mintha mindannyian a kocsiban ültek volna, s valaki rájuk lőtt volna. Még az autóba is belelőttek, hogy hitelesebb legyen az alibi, majd a kórházba szállították a két sérültet, akik a kórházban életüket vesztették.

A hír a Complex nevű portálon látott napvilágot. Ugyanez a portál még februárban azt írta, hogy a két srácot vádolják egy 2017-es gyilkossági ügyben is, ahol Giffordban egy szolgálaton kívüli rendőrt lőttek agyon.

Az ügyészség halálbüntetést kért mindkét vádlottra, ők viszont ártatlannak vallják magukat.

YNW Melly tinédzserként kezdett hip-hop és rap karrierbe, tavaly nyáron kiadott első önálló albuma, az I am you 2019-ben felkerült a legnépszerűbb amerikai számokat összesítő Billboard 200-as listájára. Második albuma készítésekor Kanye Westtel is dolgozott együtt. Idén máricusig 200 millió letöltést generált a Spotify-on.

Hogy picit átérezzük, milyen körülmények között cseperedhetnek az utóbb gengszterrapperré váló amerikai srácok, érdemes megnézni Melly legnépszerűbb számának klipjét. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás