promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Nem vagy az unokám!” – Magdi anyus besegített a magyar rendőrségnek
Borítókép:  police.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Barátok Közt egykori Magdi anyusa, azaz Fodor Zsóka a magyar rendőrségnek segített egy bűnmegelőzési videóban.

Fodor Zsóka színművésznő közreműködésével készített bűnmegelőzési videót a rendőrség – írja Youtube-oldalán a magyar rendőrség. A téma pedig a csalók. Egészen pontosan azok, akik az unokájukért aggódó nagyszülőkre specializálódtak. 

„Az úgynevezett unokázós csalások közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket. A csaló a kiszemelt áldozat hozzátartozójának (unokájának, gyermekének) adja ki magát, vagy azt mondja, hogy az ő megbízásából telefonál. Azt állítja, hogy az unoka (gyermek) valamilyen bajba került (például autóbalesetet szenvedett vagy tartozása van), és sürgősen pénzre van szüksége. Mivel közvetlen találkozáskor könnyen kiderülne, hogy nem ő az unoka,  akadályoztatására hivatkozva valakit elküld a pénzért, esetleg ékszerekért” – jelzi a rendőrség.

Felhívják a figyelmet, hogy az elkövetési módszer tudatosításával lehetőleg senki se dőljön be a csalóknak. Minél többen beszélgetnek erről idős rokonaikkal, ismerőseikkel, annál kisebb eséllyel csaphatják be őket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás