Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy perc alatt világhírűvé vált az amatőr magyar focicsapat

Egy perc alatt világhírűvé vált az amatőr magyar focicsapat

Színes

Egy perc alatt világhírűvé vált az amatőr magyar focicsapat

Színes

Gaba - 2019.04.17. 14:14

A 119 éves születésnapját ünneplő Budapesti Atlétikai Klub, vagyis a BAK a Duran Duran együttes slágerét választotta indulójául, s mezeket küldött a brit szinti-pop bandának. A Duran Duran tagok rögvest szelfiztek is egyet az amatőr futball csapat dresszeivel, Facebookon több ezer lájknál tart a fotó.

A Duran Duran tagok eddig még egyetlen magyar együttest, sportcsapatot, szervezetet sem tettek híressé, a BAK-nak ezt most sikerült elérni. De, mi is az a BAK? 

Tavaly újjáalakult és elindult a BLASZ III-ban a 61 évvel ezelőtt megszűnt Budapesti Atlétikai Klub, ismertebb nevén a BAK. Az egyesület 1900-ban jött létre, amatőr alapokon, mert akkoriban az MTK nem akart futball szakosztályt alapítani. A magyar bajnokságnak sokáig jeles tagja volt, de hanyatlásnak indult, s 1947-ben megszűnt.

A BAK a világhírű birminghami szinti-pop banda, a Duran Duran egyik slágerét, a My own wayt választotta hivatalos indulónak.

A klub nyáron megszervezi az Egri Erbstein Tornát, melyen kizárólag amatőr futball csapatok indulnak el, mint a Testvériség SE, a BAK, az angol Corinthian-Casuals Football Club és a BEAC. A torna indulója is a Duran Duran dala lesz.

Az angol együttes BAK-mezekkel fotózkodott a hírt közreadva, a 2,1 millió ember által követett Facebook-oldalukon több ezer lájkot kapott a dolog.

A kis magyar amatőr foci csapat hirtelen nagyobb ismertségre tett szert világszerte, mint a Fradi vagy az Újpest. 

Mindent bele, BAK!

Borítókép: Facebbok/Duran Duran

Legolvasottabb hírek