promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majka: „Most nyafogásnak tűnik, hogy elmondom az igazat?”
Borítókép:  Forrás: Instagram
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megy az üzengetés a Fonogram-gála után.

Portálunk is beszámolt arról, hogy több kategóriában is érdekelt volt Curtis (29), mégis üres kézzel ment haza a Fonogram zenei gáláról. Nagy csalódást jelent számára, hogy a Majkával (39) és Király Viktorral (35) közös slágerüket, a Füttyöst például a közönségdíjnak számító az Év felvétele címre is jelölték, s mivel a dal 34 milliós YouTube-megtekintésnél jár, joggal remélhették, ők lesznek a nyertesek – mégsem így történt.

A Blikknek nyilatkozott a MAHASZ elnöke, Szűts László, aki nem tartja elegánsnak Majka véleménynyilvánítását és a Kozmix-énekesének, Lányi Lalának is üzent:

„Minden évben van egy-két ilyen eset, amikor valaki nem nyer és sértve érzi magát. Ez teljesen természetes az ilyen díjak esetében, de nem tartom különösebben elegánsnak az ilyen megnyilvánulásokat.A zenészek és a rádiósok között mindig is volt egy macska-egér harc, de ez nem rám tartozik. A MAHASZ a hangfelvételekkel foglalkozik, az elnökség minden évben olyan szakmai zsűrit igyekszik választani a Fonogram-díjak kiosztására, amely tagjai szakmailag elfogadhatók és megbízhatók. Lalának megvan a telefonszámom, ha jelezte volna, hogy szeretne eljönni, természetesen el tudott volna, és ezt neki is megírtam. Senkinek nincs örökös, bérelt helye a gálán, még egy Oscar-gálán sem. Mindig az aktuális évre koncentrálunk, a jelöltekre és a körülöttük lévőkre. A Népstadiont kellett volna kibérelni, ha mindenkit meghívunk.”

Nem kellett sok Majkának, aki Las Vegas-ban értesült a fejleményekről, és Facebook-on adott véleményének:

„Kedves Szűts László !!
2013ban igazad van megnyertük a Fonogram díjat. Viszont a közönség által megítélt díjat nyertük meg,tőletek szakmai díjat akkor sem kaptunk. Azért azt gondolom akkor egy talán járt volna a Belehalokért.Sôt elárulok egy titkot.
2013 óta minden évben megdöntjük zeneileg, zenekarilag a saját rekodjainkat, nem telt el úgy év, hogy ne készítettünk volna egy nagy slágert legalább, ti mégsem gondoltátok sohasem, hogy nekünk díjat kellene kapni tőletek.
Olyan ez mint a Petőfi rádiós játszásunk. Semmi baj nincs velünk, de azért valami mégiscsak. Ők is azért nem játszanak bennünket mert nem megyünk át a teszteken. Arénákat töltünk meg ugyan, nézettségi rekordokat döntünk, de valamiért az ő tesztjeiket olyan emberekkel csinálják akik minket nem akarnak hallgatni. Büdös.. de megfoghatatlan. Igazad van abban ,hogy 2005ben én nyertem a Fonogram dijat, ami azért volt egy elképesztő emlék, mivel ha emlékszel abban az évben csinaltatok egy kissé kifigurazott díjátadót az A38as hajón.Kicsit kiparodizálva az akkori zenei helyzetet. Akkor kezdett az internet miatt totálisan visszaesni a kiadók , és nyilván minden zenével foglalkozó platform bevétele,ezért a díjátadó se a szokásos rangos modon zajlott, hanem direkt puritánabb környezetben, olyan vendégekkel mint Szinti Boy, aki a legjobb mulatós zene kategória díjat adta át. Aztán arra is emlékszem ,hogy megkaptam, elvittem,de hajnalra lemàlt a sárga fújós festék a díjról, és mire hazaértem befogta a kezem. Nem mondhatni ,hogy nem volt egy kicsit izzadsagszaga annak az estének, amit az akkori időszámítás szerint egész életemben vártam .
De nem is ez a lényeg !
Amit mondani szeretnék neked az az ,hogy ez nem nyafogás. Már a szó is sértő, de leginkább az bánt,hogy egy hónappal ezelőtt jöttél oda hozzam jopofizni egy sajtótájékoztatón,ahol beszéltünk es szóba jött az idei Fonogram is. Arra a mondatomra, hogy ti úgysem adtok nekünk soha semmilyen díjat, te azt mondtad ez nem igaz, nincs semmi bajotok velünk( Petőfi rádiós érzet) és hogy majd meglátom,és .....satara satara.. Részedről mosolygás jopofi, részemről meg kétkedés, és egy konkrét jóslat ami be is igazolódott.
Ugye emlékszel ? Nem volt olyan régen ...
Majd most nyafogásnak tűnik,hogy elmondom az igazat? Innen meg getzisegnek ,hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak. Nem bántana a dolog , ha nem a legrangosabb zenei díjnak lenne pozíciónalva ez díj.. Ez a díj viszont a kőkemény magyar valósággá nőtte ki (le)magát.
Féltékenység, rossz szájíz, irigység, harag, szomszéd fűje,de leginkább a megtehetem megteszem, és leszarom mit gondolnak díj estéje lett. Gratulálok . Legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet ,hogy nem rabolod az időmet a felesleges kamu jopofizással, mert lehet nálatok ez egy bevált és működő módszer, én viszont maradok egy ilyen egyszerű fasz, aki ugyan lehet rossz politikus, de legalább őszinte, és nem is akarok veled/ veletek látszat jóban lenni.
Szervusz.
(ha valaki tudja pls teggelje be az úriembert , mert ismerősök nem vagyunk... gyanítom nem is leszünk)”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás