Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Úgy kapta fel a lavina a többtonnás monstrumot, mintha papírhajó lenne

Úgy kapta fel a lavina a többtonnás monstrumot, mintha papírhajó lenne

Színes

Úgy kapta fel a lavina a többtonnás monstrumot, mintha papírhajó lenne

Színes

Gaba 12:15

Egy koszovói síközpontban történt az eset. A karintia sípályán egy snowboardos járt hasonlóan.

Koszovó nem első számú célpontja az európai sífanatikusoknak, pedig itt is akadnak csodás pályák. A brezovicai síközpont a helyiek kedvelt úticélja, több mint tíz sípályát lehet használni, pályaszállás is van. Az utóbbi hetekben itt is hatalmas mennyiségű hó esett, csakúgy, mint Európa-szerte.

A Hóhatár Facebook-csoport a minap kitett egy olyan videót, amilyet még soha nem láttam. A kamerás egy ratrakot (hókotrógép) vesz éppen, mely egy hegyoldalba vájt úton halad, alatta lejtő. A videós hirtelen arra lesz figyelmes, hogy a több tonnás ratrak egyszer csak megindul leffelé a lejtőn. Egy kisebb lavina úgy sodorja el a monstrumot, mintha papírhajó lenne egy kád vízben.

Szerencsére nem lett súlyos tragédia az esetből, a domboldal aljában megáll a hótömeg és a félig betemetett jármű. Hogy miképp szedték ki onnan, nem tudni, a felvételen ez már nem látható.

Ez pedig egy karintiai eset Lavantal térségében múlt vasárnapról. Szintén a Hóhatár fedezte fel. A két srác, aki a videón szerepel, saját snowparkot üzemelteta karintiai-stájer határon Ausztriában. Azért én nem biztos, hogy teli szájjal röhögnék azon, amikor snowboardos cimborámat elragadja egy kisebb lavina. A Youtube-videó kommentjeiben ízekre szedik a két fiatalembert.

Borítókép: Facebook/Brezovica Ski Centar