promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Férfitársak, ha megnézitek ezt a videót, rohantok takarítani
Borítókép:  Fotó: Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az esélyegyenlőségről Magyarországon nem feltétlenül könnyű ötletes, életszagú üzenettel megtöltött reklámot készíteni, hisz többségünknek hófehér a bőre, megvan az összes végtagunk, működnek az érzékszerveink, tudunk beszélni, olvasni, írni s a többi, s a többi.

A Zewának sikerült. A nők és férfiak közti egyenlőtlen otthoni munkamegosztásról szól a háromperces reklám, mely sokunkat érint. Engem is, feleségemmel visszatérő konfliktuspont, levittem-e időben a szemetet, kiteregettem-e a ruhát, és miért nem porszívóztam ki már három hete a gyerekszobában. Személyes meggyőződésem, hogy amióta felegyenesedtünk, a két nem közti állandó és súlyos összeütközések egyik elemi oka az alapvető igények, igényességbeli különbség. Hogy ezen lehetséges-e valamiképp segíteni, fogalmam sincs, én mindenesetre igyekszem, remélem drága feleségem is így látja...

Visszatérve a reklámra, a higiéniai, egészségügyi termékeket gyártó világcég gyerekeken keresztül nevel. Kislányok és egy kisfiúk futnak versenyt egy futópályán, csakhogy amíg a kisfiúknak öt-hat akadály után már csak a cél van hátra, a kislányoknak még ott vannak a rekortánra exportált házimunkák: polcra kell tenni a zsebkendőket, le kell mosni az ablakot, halomba kell rakni a több tekercs budipapírt.

A drámai zenei aláfestés nekem annyira nem tetszik, de kétségkívül hatásosabbá teszi az üzenetet, a kisfiúk csodálkozva-kérdően néznek a lányokra, hogy miért nem értek még be a célba.

A kis reklámalanyokat végül megkérdezik, hogy mi a véleményük a verseny alakulásáról.

Kedves férfitársak, ha a látottak hatására csak hárman-négyen erőt veszünk magunkon, hogy az eddiginél sűrűbben megmarkoljuk a porszívócsövet, lemossuk a zuhanykabint, vagy, ha mást nem, legalább megkérdezzük életünk szerelmét, van-e hozzáfűzni valója a házimunkát illető teljesítményünkhöz, már megérte megnézni a videót.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás