promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A jövő Volvói már Androidot használnak
Borítókép:  - Auto Express
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Már az év elején bejelentette a Volvo, hogy szerződést kötöttek a Google-lel, miszerint a következő generációs Volvók infotainment rendszere az Android szoftvert fogja használni.

A Volvo kutatási és fejlesztési vezetője, Henrik Green a múlt héten tartott, idei LA Auto Showután adott interjúban elárulta, hogy a Polestar 2 lesz az első olyan autó, amelynek a fedélzeti rendszere az Android szoftverre épül.

Green feladata volt, hogy a Google szoftverét tökéletesen beintegrálja a Volvo saját fejlesztésű Sensus infotainment rendszerébe.

Az interjúban elmondta, hogy legtöbb autógyártó csak olyan saját infotainment rendszereket alkalmaz, melyek csak részben használják ki az Android Auto vagyApple CarPlay nyújtotta lehetőségeket, ugyanis azok teljes beintegrálását nem preferálják a cégek. Ezáltal azonban sokkal több pénzébe kerül a gyártóknak ezen rendszerek fejlesztése, miközben ott van egy kész és jól használható, testre szabható operációs rendszer az Android személyében.

A Sensus rendszere teljes mértékben ki tudja használni az Android nyújtotta lehetőségeket, így az érintőkijelzős fedélzeti komputeren többek közt elérhető lesz a Google Térkép, a Google Play Áruház, ezáltal bármi, amit letöltünk róla, illetve a hang vezérelhető Google Asszisztens is rendelkezésünkre áll majd.
A jövő Volvoi már Androidot használnak 3

Természetesen az Androidos okostelefonokkal is könnyedén szinkronizálhatjuk és irányíthatjuk a rendszert. Azonban az Apple iOS felhasználóknak sem kell aggódniuk, a Volvo szakemberei megerősítették, hogy a rendszer továbbra is kompatibilis lesz az Apple CarPlay programmal.

Green sokkal jobb eredményt remél a Google rendszerétől, amely vállalat partnere lesz a felmerülő problémák megoldása érdekében, ami további pénzt takaríthat meg az autógyárnak.

A Polestar 2 lesz a második jármű, amely a Volvo által megalkotott, ám a Volvótól független brand gyártósorairól legördül, és amit a cég a Tesla Model 3 riválisának szán.

Az elektromos autó a Volvo 40.2 Conceptre fog épülni. Előzetes hírek szerint a közel 40 000 dolláros autó 405 lóerővel fog bírni és 560 kilométer hatótávolság megtételére lesz képes egy töltéssel.
Volvo 40.2 Concept

A még hibrid meghajtású Polestar 1 idén debütált, így előreláthatólag a Polestar 2 2020-ban mutatkozhat be.

A Volvo távlati célja, hogy a jövőben már az összes Volvo és Polestar járművük fedélzeti infotainment rendszere Android alapú legyen, és ehhez a Google minden támogatást megad majd.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás