Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újfent forgalmazzák a Commodore 64-et

Újfent forgalmazzák a Commodore 64-et

Színes

Újfent forgalmazzák a Commodore 64-et

Színes

Promotions 07:27
A Commodore az 1980-as évek kultikus személyi számítógépe volt bő egy évtizeden keresztül, és hazánkban is nagyon népszerű volt az akkori fiatal generáció körében. Túlzás nélkül elmondható, hogy ma is szívesen gondol vissza rá az ember, aki pedig még rendelkezik is vele, az féltett ereklyeként őrzi valahol a polcon.

A gyártását még 1993-ban szüntették meg, és most 25 évvel később ismét piacra dobták konzol változatban. A C64 Mini fele akkora, mint az eredeti Commodore 64 volt, HDMI kábellel tudjuk csatlakoztatni a TV-hez, és USB kábellel pedig a joystickhoz.
ujfent forgalmazzak a Commodore 64 2 20181021

Nevéhez hűen 64 előre telepített játékot kapunk hozzá, köztük olyan nagy nevekkel, mint az Uridium, Boulder Dash, Jumpman, Pitstop II, Paradroid, Nebulus.
ujfent forgalmazzak a Commodore 64 2 20181022

Érdemes még megemlíteni, hogy az Internet Archive egy böngésző emulációs támogatást nyújt az eredeti Commodore 64-hez, aminek a teljes listáját itt lehet megnézni. Innen szoftverfrissítéseket tudunk letölteni és USB flash drive-on keresztül tudjuk telepíteni őket.

A C64 Mini megvásárolható már a hazai az online elektronikai webáruházakban is, az ára 28-30 ezer Ft körül mozog.
Ha így folytatják, lassan egy retro mini konzolparkot nyithatunk otthon, ugyanis a C64 Mini nem az első és nem is az utolsó a sorban, hanem az utóbbi egy-két évben már a Nintendo és az Atari is kiadta régi konzoljaik mini változatát, és hamarosan a Sega Mega Drive Mini és a Sony Playstation Classic-ja is megérkezik.

(Horváth Gábor)

Borítókép: CNET