promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most éri meg átugrani Amerikába lottózni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tegyük fel átugranék feladni egy szelvényt és megnyerném, hát akkor bizony Csányi Sándor bőven elbújhatna mögöttem a 320 milliárdjával. A Mega Millions amerikai lottó nyereménye 1,6 milliárd dollárra kúszott fel, vagyis csaknem 450 milliárd forintra.

Adok egy kis időt, hogy felfogjuk, ezt az összeget egy ember fogja megnyerni. Sajnos azt is tisztáznom kell, hogy ebből még bőven adózunk, szóval valószínűleg nem tudnék a leggazdagabb ember lenni Magyarországon, de nem igazán pityeregnék emiatt.

Az eddigi rekorder, aki egyedül tudott hatalmas pénzt nyerni az Mavis L. Wanczyk kórházi dolgozó volt. Persze azonnal fel is mondott, amikor megnyerte a 758,7 millió dollárt a Powerball lottón, ez jóval több mint 200 milliárd forint. Mivel az azonnali felvétel mellett döntött, 480,5 millió dollár illette meg, és az adók levonása után végül 336 millió dollárt kapott kézhez. Ugye-ugye, ez már nem 758 millió.

A nyereményből általában 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg. Ahogy látjuk, az azonnali felvételen is rengeteget lehet bukni. A teljes összeget csak akkor kapjuk meg, ha hajlandóak vagyunk majdnem 30 éven át részletekben felvenni.

A Powerballon amúgy 2016 januárjában 1,58 milliárd dolláros főnyereményt vittek el, de ezen három embernek kellett megosztoznia.

Az emberek persze lottólázban égnek, és még az is elmegy feldobni pár szelvényt, aki nem igen szokott. Így a nyeremény folyamatosan növekszik. A horribilis összeg megnyeréséhez elvileg 1 a 302,5 millióhoz esélyünk van. Mivel folyamatosan nehezítettek a nyerési esélyeken, így a közeljövőben valószínűleg egyre több milliárdos nyeremény lesz.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás