promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vészjelzés: a férfiak „szemetet” esznek, ezáltal óriási bajba kerülhetnek
Borítókép:  Forrás: Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hangosan röhögve olvassuk azokat a tanulmányokat – és a róluk szóló híreket –, melyek szerint azoknak a férfiaknak, akik boxert hordanak fecske helyett, magasabb a spermatermelési képességük. Ha kimulattuk magunkat, érdemes tovább olvasni a kutatásokat, ezek ugyanis azt mutatják, hogy a férfiak megtermékenyítő képessége rohamosan romlik. Ezek után már csak egy-két részt érdemes megnézni A szolgálólány meséje című mérsékelten apokaliptikus sorozatból, mely ellentétes előjellel mutatja be a jövőbeli helyzetet: a környezeti katasztrófák által kiszipolyozott Földön alig maradt termékeny nő, aki megmaradt, azokat szexuális rabszolgaságba kényszerítik a mai USA helyén létrejött totalitárius államban.

Ilyen sötét képet egyelőre nem festenénk, de amit látunk, nem túl biztató. A Sidney Kimmel orvosi kollégium vezette, az Egyesült Államokban végzett kutatás ugyanis rémisztő adatokkal szolgál.
A vizsgálat, melynek 120 ezer férfi vetette alá magát az USA-ban és Spanyolországban 2002 és 2017 között, azt mutatta, hogy a férfiak spermaminősége évről évre romlik. A spermában található hímivarsejtek száma, melyek nélkülözhetetlenek a nők megtermékenyüléséhez, évente 1,8 százalékkal csökken.

Közegészségügyi vészjelzés

Az egyszerre több adatot vizsgáló kutatás arra jutott, hogy hat amerikai nagyvárosból ötben (Los Angeles, Palo Alto, Boston, Houston és Indianapolis – az egyetlen kivétel New York) egyre rosszabb a férfiak termékenységi állapota. Ha az ondóban a spermium koncentráció milliméterenként 20 millió alá csökken, és a mozgó spermiumok aránya kevesebb, mint 50 százalék, az a férfiak esetében már terméketlenséget jelent.

2002 és 2005 között még 84,7 százalék volt a leginkább termékeny férfiak aránya a vizsgált személyek között, ez az arány 2014 és 2017 között már csak 79,1 százalék volt. Eközben a legkevésbé termékenyek aránya 9-ről 11,6 százalékra nőtt. A kutásban résztvevők szerint az eredmény nyugodtan nevezhető közegészségügyi vészjelzésnek is.

A hímivarsejtek számának csökkenését a vizsgálat szerint több dolog is okozhatja, ilyen a rossz minőségű táplálkozás, a mozgáshiány és a légszennyezés. Plusz az úgynevezett BPA, mely az ételek csomagolópapírjaiban és az ételhordókban megtalálható kémiai anyag. A közelmúltban több orvosi kutatás is megerősítette, hogy a nyugati világban, vagyis Európában és az USA-ban egy generáción belül megfeleződött a hímivarsejtek átlagos száma az ondóban, s ha ez a tendencia hosszú távon folytatódik, az az emberi faj kihalásához vezet.

Charles Kingsland, Anglia legnagyobb meddőségi klinikájának vezetője a következőket mondta a vizsgálat eredményéről:
Minden kétséget kizáróan hozzájárult mindehhez a renyhe, sok üléssel járó életmódunk. S ugyanígy az is, hogy a férfiak sokkal több egészségtelen ételt esznek, mint egy generációval ezelőtti elődeik.
(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás