promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra forgalomba kerül az első PlayStation
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az eredeti gépezet 1994-ben jelent meg Amerikában, Európában pedig még egy évet kellett rá várni. Nálunk is iszonyatosan népszerű volt, nem is csoda, mivel 100 millió példányt adtak el belőle világszerte.

Az első játékok fejlesztői leginkább a Namco és a Sony voltak. Előbbi igen csak hozzájárult a gép sikeréhez, mivel az akkori játéktermi programokat írták át PS-re. A mostani PS-en 20 retró játékhoz férünk majd hozzá, amiből eddig ötöt lepleztek le: Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3, és a Wild Arms. A többit egyelőre még titokban tartja a cég.

A konzolt persze nem a régi formájában kell elképzelni. A mérete 45 százalékkal kisebb lesz az eredetihez képest, szóval gyakorlatilag még a zsebünkben is elfér. A kontrollerekhez nem nyúltak hozzá, mivel arra már mindenkinek ráállt anno a keze. Attól nem kell félni, hogy a haverokkal nem tudunk majd nyomulni, mivel rögtön két irányítót kapunk.

Természetesen a modern kornak megfelelően a HDMI csatlakozónak köszönhetően a monitorral, illetve a tévével is össze tudjuk majd kötni. Az eredeti gombokat meghagyták, de nem azt a funkciót töltik be, mint régen. A rekesz nyitó gomb a játékváltó lesz, míg a reset a szüneteltetésre szolgál majd.

A készüléket egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában lehet előrendelni, de nem kell félnünk, ide is el fog jutni, mivel megkaparintani csak decemberben lehet. A Sony ügyesen csinálja, hogy karácsony előttre tervezi be a retró őrületet, és remélhetőleg nem követik el azt a hibát, mint a Nintendo, hogy nem gyártanak belőle eleget.

Az ára 100 dollár lesz, ami valószínűleg minden rajongónak meg fog érni egy kis múltidézést. Nekem nem, mert egy nagyon jó barátomnak még mindig megvan a konzol, és egy régi CRT tévé is, hogy ha kedvünk támad, akkor vissza tudjunk menni a PS1 idejébe.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás